10 citate din Sfânta Scriptură, care te vor pune pe gânduri!

Sfânta Scriptură ne este mereu la îndemână, dacă ne dorim să deslușim tainele vieții. Este poate cea mai simplă sursă de informare și de aprofundare a existenței noastre.

De aceea, astăzi am selectat pentru voi cele mai importante citate, din Sfânta Scriptură, care cu siguranță te vor face să vezi viața altfel:

1. ”Fraţilor, chiar de va cădea un om în vreo greşeală, voi cei duhovniceşti îndreptaţi-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeţii, luând seama la tine însuţi, ca să nu cazi şi tu în ispită.”

2. ”Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.”

3. ”Cel ce seamănă în trupul său însuşi, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viaţă veşnică.”

4. ”Deci, dar, până când avem vreme, să facem binele către toţi, dar mai ales către cei de o credinţă cu noi.”

5. ”Nimănui cu nimic nu fiți datori, decât cu iubirea unuia față de altul.”

6. ”Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. Și chiar dacă aș avea darul prorociei și aș cunoaște toate tainele și toată știința, chiar dacă aș avea toată credința, așa încât să mut și munții și n-aș avea dragoste, nu sunt nimic. Și chiar dacă mi-aș împărți toată averea pentru hrană săracilor, chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars și n-aș avea dragoste, nu-mi folosește la nimic.”

7. ”Unde vei muri tu, voi muri și eu și voi fi îngropat acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărți de tine în afară de moarte!”

8. ”Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.”

9. ”Iubiților, să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu.”

10. ”Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire.”

error: Content is protected !!