5 cele mai reusite marinade pentru carnea de curcan. O sa regreti ca nu le-ai folosit pana acum

Carnea de curcan este un produs dietetic, care este asimilat foarte bine de organismul uman. Trebuie sa mentionam ca are si un gust minunat.

Carnea de curcan este alimentul care poate fi prajit, fiert, pregatit la abur, copt etc. si poate fi consumat dimineata, la amiaza si seara. Pentru a va asigura ca carnea ramane suculenta si frageda si daca dorti sa-i accentuati, sa-i evidentiati sau sa-i corectati gustul, folositi marinadele.

Retete de marinada pentru carne de curcan sunt o multime, noi vi le prezentam pe cele mai reusite.

1. MARINADA ”POPULARA”.

INGREDIENTE: 50 ml zeama de lamaie; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper negru; 1 lingurita de boia; 2-3 catei de usturoi presat; 50 ml sos de soia.

MOD DE PREPARARE: Combinati toate ingredientele intr-un vas si marinati carnea timp de 2-4 ore. Puteti la marinat un curcan intreg sau bucati de carne.

2. MARINADA ”RAFINATA”.

INGREDIENTE:

2 pahare (500 ml) de suc natural de struguri; 2 pahare (500 ml) de apa rece; ½ lingurita sare de lamaie; 2 lingurite de sare gema; 1 lingura de zahar; 5 cuisoare; 10 boabe de ienibahar;

5 boabe de piper negru; 4-6 fructe uscate de dracila.

MOD DE PREPARARE: Amestecati mai intai ingredientele uscate, apoi diluati-le cu cele lichide si amestecati bine. Marinati carnea timp de 3-6 ore.

3. MARINADA ”DELICATA”

– FACE CARNEA SUCULENTA SI FRAGEDA.

INGREDIENTE: mustar; sos de soia; ulei de masline.

MOD DE PREPARARE: Amestecati toate ingredientele in proportii de 1:1:1, ungeti curcanul intreg sau bucatile de carne si dati-le la frigider pentru 2-5 ore.

4. MARINADA ”REUSITA” – OFERA CARNII UN GUST DE MIERE SI O FACE MOALE.

INGREDIENTE: ½ pahar (125 ml) de vin rosu sau alb sec; ½ pahar de ulei (125 ml); 3 linguri de miere.
MOD DE PREPARARE: Amestecati bine toate ingredientele, pana mierea se topeste complet. Carnea se lasa la marinat pentru 1,5-3 ore.

5. MARINADA ”ROSIE” PENTRU CARNE DE CURCAN LA CUPTOR – PENTRU AMATORII DE ROSII.

INGREDIENTE: 100 gr de ketchup; 300 gr de rosii, pasate cu blenderul; ½ pahar (125 ml) de ulei; 3 linguri de condimente pentru carne grill.

MOD DE PREPARARE: Combinati toate ingredientele, amestecati-le, ungeti carnea si lasati-o la marinat pentru 2-4 ore. Carnea marinata dupa oricare din aceste retete poate fi prajita sau coapta.

Salata de dovlecei cu maioneza

Dovleceii sunt una din legumele foarte sanatoase de care ne bucuram aproape in orice sezon. Sunt foarte versatili si poti prepara din ei foarte multe mancaruri, una mai gustoasa decat cealalta.

Vedeta petrecerilor in familie, este in schimb salata de dovlecei cu maioneza, un bun inlocuitor al salatei de vinete, care se face mai usor si merge tot atat de bine la “public”.

Ingrediente: 4 dovlecei de marime medie, sare marina, piper alb macinat, piper negru, 7 catei de usturoi, frunze de patrunjel, maioneza.

Mod de preparare:

Dovleceii se curata de coaja, se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se storc bine de apa si se toaca la fel ca vinetele.

Intr-un bol se pun dovleceii tocati, se amesteca cu maioneza facuta in casa (un galbenus, sare, ulei de floarea-soarelui, o lingura mustar), se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul si frunzele de patrunjel;

Se serveste cu paine, rosii, ardei, castraveti sau alte legume dupa preferinta.

5 beneficii ale consumului de dovlecel

Ideal în curele de slăbire – o porţie de 100 de grame de dovlecel conţine doar 15 kilocalorii, aşa că poate fi inclus fără probleme în orice cură de slăbire. Dovlecelul este bogat în apă şi fibre, motiv pentru care te vei sătura mai repede şi vei ţine la distanţă foamea pentru mai mult timp.

Bun pentru menţinerea sănătăţii în general – dovlecelul este o sursă bună de mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folaţi, vitaminele A, C, B1, B6, B12.

De asemenea, în dovlecel găseşti cam toate grupele de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu, iar asta te va ajuta cu siguranţă să îţi menţii sănătatea fizică şi mintală.

Ar putea proteja bărbaţii de problemele cu prostata – câteva studii au ajuns la concluzia că un extract din dovlecel ar putea proprietăţi benefice pentru afecţiunile prostatei, în special în prevenirea sau ameliorarea hipertrofiei benigne de prostată.

Această afecţiune se manifestă prin necesitatea imperioasă de a urina, micţiuni dificile sau întrerupte şi incontinenţă urinară. Dovlecelul, dar şi alte alimente bogate în fitonutrienţi, poate ameliora aceste simptome neplăcute.

Reduce riscul de cancer de colon – fiind bogat în fibre, dovlecelul ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos, iar vitamina C, folaţii şi betacarotenul protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi şi previn inflamaţiile din corp.

Oferă protecţie cardiovasculară – conţinutul crescut de magneziu şi potasiu ajută la reducerea tensiunii arteriale, care poate favoriza apariţia infarctului şi a accidentului vascular cerebral.

De asemenea, dovlecelul ajută la prevenirea formării depozitelor de grăsime pe vasele de sânge (ateroscleroză) şi reglează nivelul colesterolului, datorită conţinutul mare de fibre.

 

error: Content is protected !!