5 Pași care te vor ajuta să ierţi omul care ţi-a făcut rău

Dacă în viaţa ta există ceva care nu-ţi permite să te miști mai departe, eşti supărat pe cineva sau pe tine, singurul lucru care te poate salva de această povară – este iertarea. Sinceră, completă și adevărată.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că Tu ai nevoie de iertare, nu cel care ţi-a făcut rău. Până la urmă pe tine te apasă supărarea și emoțiile negative, ceea ce înseamnă că iertarea o faci pentru tine.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să-l iubești pe cel care ţi-a făcut rău sau să fii în relații de prietenie cu el. Poți să nu comunici deloc cu el, dar nu te vei mai gândi la acele lucruri pe care ți le-a făcut și vei stabili singur nivelul de comunicare comod ţie.

Pasul 1: – Așează-te şi simte toată negativitatea pe care o trăiești în situația în care ţi-au făcut rău. Amintește-ţi toate detaliile şi trăiește fiecare emoție. Cel mai important, fă acest lucru fără grabă, adâncește-te în emoții, eliberează-le.

Pasul 2 – Acum exprimă emoțiile, dacă ai posibilitatea: strigă, bate, mușcă. Dacă nu – scrie tot ce gândești despre această persoană și situație. Fără să te apreciezi în vreun fel, eliberează și oferă libertate sentimentelor. Acum sau niciodată!

Pasul 3 – Când emoțiile se mai potolesc și simți fie indiferență, fie compasiune pentru omul pe care nu-l poţi ierta, gândeşte-te la ce te poate învăța această situație. În calea noastră întotdeauna apar oameni care ne învață ceva. De asemenea, nu uita că posibil acest om a fost şi el cândva ofensat şi ți-a făcut asta din cauza traumei sale. Dacă realizezi acest lucru și simți compasiune pentru el – ești pe drumul cel bun.

Pasul 4: Dacă nu poți afla motivul, imaginează-ţi persoana în faţa ta şi întreabă-o de ce a făcut asta. Poate că doar îşi dorea atenție sau dragoste, dar nu se putea exprima în alt mod din cauza propriilor traume.

Pasul 5 – În final, spune-i celui care te-a ofensat – “Te iert și te şi eliberez complet”. Dacă după aceste cuvinte ai simțit o ușurare, de parcă ţi-a căzut o piatră de pe inimă – ai făcut totul corect.

Uneori, pentru a ierta oamenii apropiați, e nevoie să repeți de mai multe ori această tehnică. Fă-o de fiecare dată când simți furie sau resentimente și în cele din urmă vei vedea rezultatul.

error: Content is protected !!