A ierta soţul sau soţia care a greşit înseamnă mai mult decât a te căsători cu cel care nu mai are mâini şi picioare!

Cum mai poate fi vorba de iubire când soţul, soţia este înşelat şi ce-ar trebuie să facă cel înşelat pânăn-ar fi călcat în picioare încă o dată?

Înşelarea nu înseamnă călcare în picioare a partenerului, înseamnă călcarea iubirii în picioare. Dar iubirea nu trebuie să se oprească atunci când celălalt greşeşte, dacă ea este iubire. Problema se opreşte sau nu, se opreşte pentru că omul vrea să oprească. Respectivul înşelat vrea să oprească această iubire pentru că este supărat că a fost înşelată iubirea.

Ori, dacă este iubire, ea nu trebuie să oprească, ci să meargă la recuperare. Trebuie recuperat soţul sau soţia. Asta se numeşte iubire. A ierta soţul sau soţia care a greşit înseamnă mai mult decât a te căsători cu cel care nu mai are mâini şi picioare!

Pr. Nicolae Tanase – “Sot ideal, sotie ideala”, Ed. Anastasis

***Rugăciunea soților unul pentru altul

Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­­­­zeul nostru, Cel ce ne-ai învățat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea Ta și ne vom arăta vrednici de mila Ta, caută cu îndurare și păzește de vrăj­mașii văzuți și nevăzuți pe soțul meu (soția mea), pe care mi l-ai dă­ruit (mi-ai dăruit-o) a petrece împreună până la moarte. Dăruiește-i sănătate și deplină înțelepciune, ca să-și poată îndeplini datoriile după voia și po­runcile Tale. Ferește-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte.

În­tărește-l (o) în dreapta credință și în dragoste desă­vâr­șită, ca să lucrăm îm­preună faptele bune și să ne tocmim viața după sfintele Tale așezări și po­runci. Că a Ta este stăpânirea și puterea în veci. Amin.

Sursa: doxologia.ro

7 lucruri esenţiale despre rugăciune. Contează fiecare cuvânt!

Nu există viaţă duhovnicească fără rugăciune.

1. Să facem din rugăciune o obişnuinţă zilnică şi nu doar un gest ocazional.

2. Să nu înceapă ori să se termine ziua fără rugăciune.

3. Cel mai bine e să găsim un timp dedicat doar pentru rugăciune. În acest fel îi mulţumim lui Dumnezeu, Cel care ne dăruieşte toate clipele vieţii noastre.

4. Oricât de grăbiţi am fi dimineaţa ori de obosiţi seară, trebuie să ne rugăm cât de puţin. ugăciuni ca „Tatăl nostru”, „Cuvine-se cu adevărat” ori rostirea rugăciunii lui Iisus („Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!”) aduc pacea şi binecuvântarea în viaţa noastră.

5. Un creştin adevărat se roagă citind Rugăciunile serii, Rugăciunile dimineţii, Acatiste, Paraclise. Să ne străduim să devenim „profesionişti” ai rugăciunii, să ne impunem o regulă de rugăciune, după ce am discutat-o, mai întâi, cu duhovnicul nostru.

6. Rugăciunea este absolut necesară pentru igiena sufletească.

7. Un suflet care nu primeşte rugăciunea zilnică este ameninţat de tristeţe şi de prăbuşirea în deznădejde.

 

 

error: Content is protected !!