Acestea sunt cele mai frecvente cinci greșeli pe care le facem cu toții în Biserică! Iată ce rugăciune trebuie să rostim înainte de a merge în casa Domnului

Există anumite greșeli care nu trebuie făcute atunci când mergem la biserică. Preoții ortodocși ne spun care sunt cele mai frecvente greșeli.

Acestea sunt cele mai frecvențe greșeli făcute de creștini în biserică:

1. Nu intră în biserică dacă ești certat cu cineva. Dumnezeu se supără pe cei care merg încărcați cu pizmă, cu regrete și invidie față de persoanele din jur. Este bine să îți ceri iertare de la cei cărora le-ai greșit pentru că în biserică vorbim despre unitatea întru iubirea lui Hristos și nu despre culegerea gândurilor supărătoare.

2. Dacă ești bărbat, nu e indicat, ba chiar se consideră o insultă, să intri în biserică dacă ai pe cap căciulă sau șapca. Trebuie să stai cu capul descoperit întotdeauna pe partea dreaptă a sfântului lăcaș.

3. În cazul femeilor, acestea trebuie să aibă neapărat capul acoperit. Femeile asistă la slujbă stând pe partea stânga în lăcașul de cult.

4. Nu e bine să mergi la biserică fără să duci un mic dar. Sfinții Părinți spun că așa cum Dumnezeu ni l-a dăruit pe singurul Său Fiu, așa și noi putem să îi arătăm recunoștință prin lucruri mici.

5. Este bine că în biserică să ajungi înainte să înceapă slujbă și niciodată în timpul sau după terminarea ei. Cei care întrerup slujbă îl jignesc pe Dumnezeu.

 

Rugăciunea care trebuie înainte de merge la Biserică

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Preamilostiv, Răscumpărător al celor păcătoși, pentru mântuirea neamului omenesc ai lăsat Cerurile și Te-ai sălășluit în valea acesta mult păcătoasă a plângerii și ai primit pe Dumnezeieștii Tăi umeri neputințele noastre și purtat durerile noastre!

Sfinte Pătimitorule, ai fost rănit și chinuit pentru păcatele și fărădelegile noastre și de aceea noi înălțăm către Tine , Iubitorule de oameni, rugăciuni smerite. Primește-le, Preabunule Doamne și Te pogoară către neputințele noastre și păcatele noastre nu le pomeni! Iartă-ne Doamne Iisuse Hristoase!

Cel care prin Sângele Tău ai înnoit firea noastră cea căzutî, înnoiește-ne, Mântuitorul nostru și pe noi, cei care ne aflăm întru stricăciunea păcatelor și mângâie inimile noastre cu bucuria desăvârșitei Tale iertări! Iartă-ne, Doamne Iisuse Hristoase! Cu tânguire și lacrimi de pocăință fără de măsură, cădem la picioarele milostivirii Tale Dumnezeiești.

Iartă-ne Doamne Iisuse Hristoase! Curățește-ne, Dumnezeul nostru, cu Harul Tău cel Dumnezeiesc, pe noi toți, de toate nedreptățile fărădelegile vieții noastre, că întru sfințenia iubirii Tale de oameni, să-Ți mulțumim pentru toate milele Tale, să lăudăm Preasfânt Numele Tău , dimpreună cu al Tatălui și al Preabunului și de Viață Făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!”

error: Content is protected !!