ADEVĂRUL: au voie femeile să intre în biserică la menstruație sau NU? Ce scrie, DE FAPT, în NOUL TESTAMENT!

Femeile care merg sa se roage in biserica in perioada menstruatiei au fost considerate impure in Vechiul Testament, spune specialistul de la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii “Ovidius”. In Noul Testament, insa, Iisus Hristos i-a redat demnitatea femeii luand ca reper al puritatii si moralei inima curata si nu scurgerile de sange pentru care aceasta era condamnata in Vechiul Testament.

“In Noul Testament, puritatea se refera la o stare a inimii in care exista un devotament total fata de Dumnezeu. Hristos ii mustra pe farisei, demascandu-i pentru ca ridicasera curatarea ritualica si exterioara mai presus decat de cea moral-spirituala. In Noul legamant incheiat de Dumnezeu cu poporul sau nu se mai vorbea de animale necurate sau curate, despre evrei sau pagani, despre barbati circumcisi sau nercicumcisi”, explica profesorul Maxim Vlad pentru adevarul.ro.

Cu alte cuvinte, femeile au voie sa intre in perioada menstruatiei in biserica, daca nu luam in considerare Vechiul Testament ci Noul legamant. “Caci, cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat. Nu mai este iudeu, nici elen, nu mai este nici rob, nici liber, nu mai este parte barbateasca si parte femeiasca, pentru ca voi toti una sunteti in Hristos Iisus” (Galateni, 3, 27-28).

Nu consumati cafea in timpul menstruatiei! Iata de ce!

Cea mai noua concluzie a specialistilor cu referire la legatura dintre consumul de cafea si durerile menstruale este franca: cu cat consumi mai multa cafea, cu atat durerile menstruale sunt mai intense.

Si aici nu este vorba doar despre cafea ci de toate produsele care contin cofeina, incluzand sucurile sau ice coffee. Cafeaua accentueaza cramponarea, balonarea, durerile de sani si durerile de cap. Cofeina accelereaza bataile inimii crescand astfel tensiunea arteriala ceea ce duce la anxietate sau tulburari de somn si oboseala continua.

Poti bea in timpul perioadei menstruale doua cesti de cafea pe zi, una dimineata si o alta in timpul zilei. Pentru a combate acest consum de cafea, bea multa apa (cei doi litri recomandati de medici in fiecare zi). Motivul pentru care sa inlocuiesti cafeaua cu multa apa? Ei bine, atunci cand au loc schimbari hormonale in organismul tau sistemul imunitar devine mai sensibil, mai slab.

Si sanii sufera in perioada menstruatiei, durerile acestora putand fi augmentate de consumul ridicat de cafea ori bauturi cu cofeina. Tesutul mamar se inflameaza in perioada menstruatiei, din cauza retentiei de apa. Studiul care releva toate aceste lucruri nestiute pana acum apartine Jurnalului American de Epidemiologie.

error: Content is protected !!