Adevarul despre Martorii lui Iehova. Secretul pe care doar cei care intra in secta il stiu

I-ati vazut prin parcuri, i-ati vazut pe vizorul usii de acasa, i-ati vazut pe brosurile colorate pe care le impart, scrie adevarul.ro.

Dar cine sunt, de fapt, Martorii lui Iehova? Care sunt legile dupa care se calauzesc?

– Martorii lui Iehova nu folosesc termenul „biserica“ pentru locul lor de inchinare. Ei considera ca „biserica“ se refera la un grup de inchinatori, nu la cladirea in care ei se aduna.

– Martorii lui Iehova raman neutri din punct de vedere politic. Nu fac lobby, nu voteaza pentru anumite partide sau candidati politici, nu candideaza la functii guvernamentale si nu participa la actiuni care vizeaza schimbarea guvernelor.

Ei considera ca pastrandu-si neutralitatea pot evangheliza toti oamenii, indiferent de orientarea lor politica. Desi nu se implica in chestiuni politice, Martorii lui Iehova arata respect fata de autoritatea guvernelor din tarile in care traiesc. Aceasta pozitie este in armonie cu porunca biblica: „Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte” (Romani 13:1).

Martorii lui Iehova nu se inchina
– In privinta Bibliei, Martorii lui Iehova folosesc versiunea „Sfintele Scripturi – Traducerea lumii noi“, o traducere pe care ei o considera mai clara si mai adecvata decat toate celelalte.

– Martorii lui Iehova nu folosesc crucea in inchinare. Ei considera ca Isus nu a murit pe o cruce, ci pe un simplu stalp. Mai mult, Biblia le porunceste crestinilor sa fuga de idolatrie, ceea ce presupune, printre altele, sa nu foloseasca crucea in inchinare (1 Corinteni 10:14; 1 Ioan 5:21).

– Martorii lui Iehova nu dau zeciuala, bisericile lor fiind finantate din donatii anonime. – Martorii lui Iehova refuza sa se inroleze in armata si sa ia parte la razboaie, luand ca exemplu indemnul dat de Isus apostolului Pavel: „Pune-ti sabia la loc, pentru ca toti cei care iau sabia de sabie vor pieri“.

– Martorii lui Iehova accepta medicamentele si tratamentele medicale, dar nu accepta transfuziile de sange. Ei considera ca atat in Vechiul, cat si in Noul Testament se gasesc porunci care interzi introducerea de sange in corp pentru sustinerea vietii.

– Predicatorii Martorilor lui Iehova nu sunt platiti pentru activitatea lor. La slujbe, orice membru al bisericii poate predica, fara a se face discriminari in functie de educatie, sex, sau vechimea in biserica. – Martorii lui Iehova resping dogma „Sfintei Treimi“. Pe Dumnezeu il inteleg strict in persoana Tatalui Ceresc.

Fara zile de nastere

– Martorii lui Iehova nu sarbatoresc zilele de nastere deoarece considera ca astfel de sarbatori nu ii sunt placute lui Dumnezeu. Ei cred ca sarbatorirea zilei de nastere are radacini pagane.

– Martorii lui Iehova nu sa sarbatoresc Pastele si nici Craciunul, considerand ca modalitatile in care sunt sarbatorite in prezent au radacini pagane.

– Martorii lui Iehova se muta temporar sau chiar definitiv in unele zone in care oamenii nu au auzit de confesiunea lor. In 1943 a fost infiintata o scoala care sa le acorde instruire speciala misionarilor Martorilor lui Iehova. De atunci, peste 8.000 de Martori au urmat cursurile acestei scoli, cunoscute sub numele de Scoala Biblica Galaad.

– Martorii lui Iehova considera ca religia lor este singura religie adevarata. „Stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt cei ce o gasesc“ (Matei 7:14). Martorii lui Iehova considera ca au gasit aceasta cale.

– Martorii lui Iehova ii boteaza cu apa numai pe cei care, in urma unui studiu temeinic al Bibliei, isi exprima dorinta de a-i sluji lui Dumnezeu ca Martori ai sai.

– Martorii lui Iehova se considera crestini dar nu protestanti intrucat ei considera ca doctrinele protestante sunt in contradictie cu ceea ce invata in realitate Biblia.

– Martorii lui Iehova cred ca Dumnezeu a creat totul, dar nu sunt de acord cu creationismul, intrucat creationisti cred ca Pamantul are doar cateva mii de ani. Cu toate acestea – spun Martorii lui Iehova – potrivit Bibliei, planeta noastra si Universul existau dinainte de inceperea celor sase zile de creare. De aceea, Martorii lui Iehova nu contrazic cercetarile stiintifice credibile, potrivit carora Pamantul ar putea avea miliarde de ani vechime.

error: Content is protected !!