Și România are Athosul ei. Există un loc special unde femeilor le este interzis să pășească. Acel lăcaș de cult este Mănăstirea Frăsinei. Povestea locului interzis sexului feminine, în rândurile de mai jos!
Mănăstirea Frăsinei este situată în comuna Muereasca, județul Vâlcea. Teologii compară Mănăstirea Frăsinei cu Muntele Athos în special pentru că acolo nu au voie femeile.
Povestea Bisericii de la Frăsinei
Locul este unul mistic și ar fi ”bântuit” de un blestem, blestemul Sfântului Calinic Frăsinei. În acest loc, chiar și bărbații pășesc cu sfială, căci acest blestem nu este ațintit doar împotriva femeilor.
Mulți credincioși cred că povestea blestemului de la Frăsinei este o pură născocire, însă iată că această legendă dăinuie și în zilele noastre, din anul 1718 încoace când a început istoria Mănăstirii Frăsinei.
Doi călugări au construit atunci un schit în pădurea din Muereasca. După 150 de ani, Sfântul Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului, a dat ordin să se construiască o altă biserică, mai mare, cu chilii pentru călugării care slujeau acolo.
La scurt după ce construcția a fost gata, Sfântul Calinic a interzis intrarea femeilor în această mănăstire.
„Acest sfânt lacaş s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinţi monahi şi fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor vieţuitori de acolo, de aceea sub grea legătură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască.
Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem şi toate nenorocirile să vie asupra lor, precum: sărăcia, gârbăvia şi tot felul de pedepse.
Și iarăşi celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu şi a smereniei noastre şi să vină asupra lor fericitul bine.
Calinic, episcopul Râmnicului Noului Severin, 17 ianuarie 1867”, scrie pe piatra de legământ a Sfântului Calinic.
Credincioșii sunt convinși că din cauza legământului lui Calinic multe femei care au pășit în acea zonă și-au cunoscut sfârșitul.
Rugăciune către Sfânta Brigita, făcătoare de minuni
Această rugăciune către Sfânta Brigita face minuni și ajută femeile credincioase. Textul rugăciunii îi aparține Sfintei Brigita. Aceasta este sărbătorită pe data de 23 iulie. Se pare că această sfântă a primit mesaje de la divinitate.
Le-a transcris, iar ulteror acele mesaje au devenit o capodoperă a literaturii suedeze. Sfânta Brigita a avut viziuni cu patimile lui Iisus. De asemenea, a avut viziuni și cu Maica Domnului îndurerată.
Rugăciune către Sfânta Brigita
Rugăciunea trebuie să fie rostită în anumite condiții. Astfel te asiguri că va funcționa. Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să rostești în fiecare zi, de 15 ori, ”Tatăl Nostru” și „Bucură-te, Marie”. Mai jos vei găsi rugăciunea ce te va ajuta.
„O, Iisuse, viță adevărată și roditoare! Adu-Ți aminte de acea revarsare deplină a Sângelui Preasfânt, care a curs din Trupul Tău asemenea mustului din strugurele zdrobit. Din Coasta Ta deschisă de lance a curs Sânge și Apă cu atâta abundență, că nu a mai ramas nicio picatură în Trupul Tău crucificat. Trupul Tău firav s-a uscat și măduva Ți-a secat.
Pentru aceste teribile suferințe și pentru vărsarea Preasfântului Tău Sânge, eu, păcătosul (se rostește numele) Te implor să-mi rănești inima încât lacrimile de pocăință și de iubire să-mi fie hrană zi și noapte. Convertește-mă așa încât inima mea să-Ți fie veșnică locuință, vorbele mele să-Ți fie plăcute și sfârșitul vieții mele să fie cu speranța întâlnirii cu Tine, în Cer, unde să Te pot lăuda pe veci. Amin.”
După aceea se spune rugăciunea ”Tatăl Nostru”, după care se va spune „Bucură-te, Marie, Cea plină de har! Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău, Iisus.”
Se spune apoi: „Primește, Doamne Iisuse, această rugăciune, cu aceeași iubire imensă cu care ai suportat rănile de pe Sfântul Tău Trup. Îndură-Te de mine și de toți cei împovărați de păcate! Dăruiește sufletelor credincioase iertarea tuturor greșelilor și viața cea veșnică! Amin.”