Au demonstrat ca tamaia este un antidepresiv. De aceea esti atat de calm in biserica!

Tamaia este rasina de lemn, care este folosita pentru rugaciune. Ea, impreuna cu aurul si smirna, a fost prezentata ca un dar pentru copilul Isus.

Preotii ortodocsi folosesc tamaie pentru a binecuvanta altarul, icoanele si credinciosii, precum si pentru a consacra casele, locurile de munca, masinile etc. In crestinism, tamaia simbolizeaza sfintenia si parfumul unei vieti drepte.

Toata lumea stie o astfel de zicala: „Iti este frica de … ca dracului de tamaie”. Se credea ca tamaia elimina nenorocirea. O punga de tamaie a fost purtata in jurul gatului ca un talisman scump.

A fost folosita in ceremoniile religioase din Persia antica, Babilon, Grecia si Roma.

Se pare ca fumul de tamaie arsa contine substante care alunga frica. Aceasta a reusit sa descopere un grup de biologi de la Universitatea Americana John Hopkins si de la Universitatea din Ierusalim.

Arderea tamaiei activeaza canalele ionice din celulele creierului si reduce nivelurile de anxietate.

Pentru a determina acest lucru, cercetatorii au injectat soareci cu acetat de incensol, o componenta a rasinii de copac tamaie. S-a dovedit ca substanta afecteaza zonele creierului, care, potrivit oamenilor de stiinta, sunt responsabile pentru emotii.

Chiar si o cantitate mica de fum de tamaie are un efect antidepresiv, suprima teama si anxietatea.

Fumul de tamaia te ajuta sa te relaxezi, sa te linistesti, iti permite sa te concentrezi asupra problemelor presante si sa reflectezi asupra vietii. De aceea, dupa ce s-au rugat in biserica, enoriasii se simt linistiti si relaxati.

Majoritatea credinciosilor cred ca arderea tamaiei are doar o semnificatie simbolica, dar nu este asa.

Intelegerea modului in care acetatul de incensol afecteaza anumite zone ale creierului ne poate ajuta, de asemenea, in studierea bolilor sistemului nervos, spun participantii la studiu.

Deci, tamaia poate ajuta persoanele cu depresie severa, care afecteaza aproximativ 15 milioane de oameni in Statele Unite. Medicamentele elibereaza simptomele depresiei doar pentru un timp si, uneori, o agraveaza.

In loc sa otravesti corpul cu chimicale, poti folosi tamaie, poti recurge la yoga, meditatie si o alimentatie adecvata. Acest lucru te va ajuta (dar nu atat de repede) pentru a restabili pacea si echilibrul.

Tamaia te ajuta sa faci fata nu numai anxietatii. De asemenea, amelioreaza greata, tusea, febra, reduce tensiunea si, de asemenea, protejeaza casa de insecte enervante, cum ar fi tantarii!

error: Content is protected !!