Când este bine să iei sfânta anafură și cum te ajută…

Binecuvântată de Dumnezeu prin atingerea de sfintele și preacuratele Taine, anafura alungă duhurile rele, iartă micile păcate, curăță mintea de gândurile necuviincioase și dă sănătate sufletească și trupească. Iată când trebuie luată anafura.

Anafura și agheazma se consumă în fiecare dimineață, atunci când citiți rugăciunile dimineții

Potrivit sfinților părinți, atât anafura cât și agheasma reprezintă porția zilnică a credinciosului de sfințenie și totodată de binecuvântare. Prima care se ia este anafura, apoi agheazma, iar cine are în casă ulei sfințit de la Sfântul Maslu, se poate unge cu el. Atenție! În cazul Aghezmei Mari, aceasta se consumă doar în primele 8 zile după Bobotează. În acest caz, la început se bea Agheazma Mare, apoi se ia anafura.

Nu aruncați nici o firimitură!

Anafura de consumă de cei care s-au împărtășit, după Sfânta Împărtășanie. De reținut că anafura se ia doar pe nemâncate, doar de persoanele care nu au mai mâncat și băut nimic după miezul nopții precedente. Se spune că pentru a fi cât mai de folos crediciosului, anafura se ia chiar din mâna preotului. Pentru a fi păstrată mai mult timp, anafura se poate usca. Foarte important este să nu aruncați nici o firimitură din anafură!

Rugăciunea inimii te scapă de vrăjmași… Se rostește dimineața, înainte de a te ridica din pat!

Potrivit sfinților părinți, pentru a tăia ispitele vrăjmașului, trebuie să spunem permanent rugăciunea lui Iisus. Iată care sunt celelalte arme importante cu care putem să ne apropiem cât mai mult de Dumnezeu, lăsând ispitele deoparte.

Rugăciunea inimii se începe dimineața, din pat
Este indicat ca rugăciunea inimii – ”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!” – e indicat ca aceasta să fie spusă încă de la prima oră a dimineții, chiar când sunteți în pat.

Diavolul nu suportă rugăciunea, să nu uitați asta niciodată și odată ce veți simți prezența lui Dumnezeu, acesta va fi distrus. Această incredibilă rugăciune se spune permanent: și când sunteți pe drum, în mașină, în timp ce mâncați, beți, în absolut orice împrejurare.

Smeriți-vă!
O altă armă extrem de importantă împotriva diavolului este smerenia. Nu vă mândriți niciodată, faceți fapte bune, fiți milostivi și veți vedea cum lucrurile bune vor încep să intre în viața dumneavoastră, iar Diavolul nu se va mai apropia.

Nu în ultimul rând, aveți grijă să iubiți curat, din tot sufletul dumneavoastră. Doar cel care are o asemenea iubire, îl are pe Dumnezeu alături: „Dumnezeu este iubire, şi cel ce rămâne în iubire, rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el”.

error: Content is protected !!