Cartofi noi cu un si marar. Un deliciu!

Toate gospodinele abia așteaptă să vină primăvara ca să poată să pregătească bucate cu adevărat proaspete. Pentru că atunci apar în piețe și în magazine fructele, legumele și verdețurile. Și mâncarea capătă automat un gust mult mai adevărat și mai fresh.

Așa că anume primăvara este anotimpul potrivit să gătească cartofi noi cu mărar. Rețeta de astăzi poate fi servită ca și fel principal sau alături de alte farfurii la fel de savuroase.

După ce vei încerca o singură dată această rețetă cei dragi ție te vor mai ruga să le-o faci până când vor dispărea de tot cartofii noi, atât de bună va ieși.

Vei avea nevoie de mai puțin de o oră până când vei pune farfuriile pe masă gata pentru consum. Și în plus produsele pe care va trebui să le folosești sunt simple și la îndemâna oricui.

Astfel vei avea nevoie de jumătate de kilogram de cartofi noi, de aproximativ 80 de grame de unt proaspăt, de o legătură de mărar, de câteva fire de pătrunjel și de sare și de piper.

Ai grijă ca să alegi cartofii care să fie cât mai mici. Și pune-i pentru aproximativ 5 minute într-un vas cu apă caldă. Și începe să îi cureți după aceea. Dacă s-au nimerit niște cartofi mai mari taie-i în jumătate sau în sferturi. După ce i-ai tăiat și curățat pe toți pune-i pe un șervețel de hârtie ca să se scurgă.

După aceea pune-i într-o cratiță cu apă în care să pui și o jumătate de linguriță de sare și lasă-i să fiarbă pentru cam un sfert de oră. Aruncă apa în care au fiert cartofii și pune-i într-o tavă pentru copt.

Acum adaugă tot untul și asezonează totul cu câtă sare și piper vrei. Ai grijă ca untul să pătrundă toți cartofii, folosește pentru acest pas o lingură de lemn cu care să amesteci.

Pune-i în cuptorul pregătit în prealabil și lasă-i în cuptor să se rumenească, adică vreo 20 de minute. După ce s-a terminat timpul de coacere și ai scos din cuptor cartofii, pune peste ei verdeața tocată foarte mărunt.

îi poți servi imediat folosind după preferințe iaurt sau smântână.

Este bine să nu ratezi șansa de a mânca cartofi noi pentru că aceștia au beneficii extraordinare pentru sănătate și sunt niște resurse perfecte cu care poți lupta împotriva unor boli. De asemenea este important să știi faptul că anume cartofii noi sunt foarte utili pentru curele de slăbire.

error: Content is protected !!