Cât de multă nevoie avem de binecuvântare…

Biblia ne învață că prima ființă care a primit binecuvântarea divină a fost omul, Dumnezeu binecuvântându-I pe Adam și Eva: ”Creșteți și înmulțiți-vă și umpleți pământul!”. Cât de multă nevoie avem de binecuvântare, aflați în rândurile de mai jos.

Isaac, primul care și-a binecuvântat fiul
Potrivit Vechiului Testament, binecuvântarea este atât un legământ cât și o promisiune, cea mai veche formulă din lume prin care un părinte îi transmite copilului său afecțiunea și grija pe care i-o poartă.

Cel dintâi care a primit binecuvântare pe lume a fost Iacob, care a fost chemat de tatăl său, Isaac pe patul de moarte. De atunci, există tradiția ca părinții să-și binecuvânteze copiii.

Aceasta trebuie să înceapă chiar de la naștere, când atât părinții cât și bunicii și nașii îi urează micuțului să aibă parte de tot ce e mai bun în viață. Ulterior, părinții îi binecuvântează pe copii ori de câte ori aceștia au nevoie de încurajare și susținere din partea lor, dându-le astfel încredere.

Tot de binecuvântarea părinților au parte copiii atunci când se căsătoresc, sau când pleacă la studii. În ceea ce privește binecuvântarea preoților, aceasta a fost preluată de la Iisus, care i-a binecuvântat pe apostolic ridicând mâinile și privirea spre cer.

De atunci, s-a păstrat obiceiul ca sfinții părinți să binecuvânteze mulțimea de credincioși, la sfârșitul slujbei rostind ”Pace vouă!”, ”Dumnezeu fie cu voi!”, ”Domnul să vă binecuvânteze!”, prin ridicarea mâinilor fiind trimise asupra acestora pacea și harul Domnului.

Rugăciunea către Domnul Iisus Hristos ce trebuie rostită de mame, pentru binecuvântarea copiilor!

Rugăciunea către Domnul Iisus Hristos – Iubirea unei mame nu se compară cu nimic pe lume, iar atunci când o rugăciune a acesteia este rostită din suflet, poate face minuni pentru orice problemă ar avea pruncul său. Citiți această rugăciune ori de câte ori aveți nevoie și efectele acesteia nu vor întârzia să apară.

Rugăciunea către Domnul Iisus Hristos – Se citește și în toate momentele grele din viață
Rugăciunea mamei pentru a primi binecuvântarea asupra copiilor, către Iisus Hristos se citește mai ales în momentele grele din viață…

“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-mă pe mine, nevrednica roaba Ta (numele). Doamne, în milostiva Ta stăpânire sunt copiii mei (numele): miluieşte-i şi mântuieşte-i, pentru numele Tău.

Doamne, iartă-le lor toate greşalele cele de voie şi cele fără de voie pe care le-au săvârşit înaintea Ta. Doamne, povăţuieşte-i la calea cea adevărată a poruncilor Tale şi luminează-le înţelegerea cu lumina lui Hristos, spre mântuirea sufletului şi tămăduirea trupului. Doamne, binecuvântează-i în casă, la şcoală, pe drum şi în tot locul stăpânirii Tale.

Doamne, păzeşte-i sub acoperământul Tău cel sfânt de glonte, de sabie, de otravă, de foc, de molimă şi de moartea năprasnică. Doamne, apără-i pe ei de toţi vrăjmaşii cei văzuţi şi cei nevăzuţi, de toate necazurile, relele şi nenorocirile.

Doamne, tămăduieşte-i de toată boala, curăţeşte-i de toată întinăciunea şi uşurează-le pătimirile sufleteşti. Doamne, dăruieşte-le harul Duhului Tău Sfânt spre viaţă îndelungată, sănătate şi curăţie, întru toată buna credinţă şi dragostea, în pace cu cei de aproape şi cei de departe”.

Amin!”

error: Content is protected !!