Ce este bine și ce nu este bine să faci în ziua de joi!

Din cele mai vechi timpuri, bătrânii noștri au considerat că fiecare zi a săptămânii trebuie tratată într-un anumit fel.

Dacă luni este ziua în care nu se dau bani, marți nu se însămânțează, miercuri nu se fac petreceri, sâmbătă dimineață nu se mănâncă iar duminică nimeni nu are voie să planteze nimic.

Iată ce superstiții sunt legate și de ziua de joi!

Spălați icoana Maicii Domnului cu busuioc
Potrivit tradiției, se spune că cine vrea să aibă o căsătorie fericită, lipsită de griji și probleme, e bine să e cunune într-o zi de joi sau duminică. În caz contrar, se crede că mariajul va fi unul nefericit.

De asemenea, în ziua de joi trebuie să începeți un lucru nou și totodată să nu uitați să spălați icoana Maicii Domnului cu busuioc.

Ulterior, spălați-vă cu apa care a curs pe față și udați florile, pentru ca dragostea să înflorească în viața dumneavoastră. Totodată, joia se spune că este bine să faceți curățenie în casă și să scuturați, ca să fiți iubiți de toată lumea.

Unghiile nu se taie decât joia și sâmbăta
Rufele, spun superstițiile, se spală două zile pe săptămână, marțea și respectiv joia, zi în care e bine ca fetele să-și spele părul, dar înainte ca soarele să răsară.

Bătrânii sunt convinși că din ouăle care sunt puse într-o zi de joi sub cloșcă, vor ieși doar cocoșei. Tot în ziua de joi dar și sâmbăta se recomandă a fi tăiate și unghiile.

error: Content is protected !!