Ce este halvaua si ce se intampla in corpul tau cand o mananci

Halvaua se numara printre cele mai consumate alimente in perioadele de post religios, insa trebuie sa stii ca contine un numarar foarte ridicat de calorii.

Termenul Halva provine din limba araba (Halwa) si este folosit pentru a descrie doua tipuri de deserturi:

pe baza de faina: Acest tip de halva este usor gelatinoasa si este facuta din faina de cereale, de obicei gris. Ingredientele principale sunt uleiul, faina, zaharul.

pe baza de unt si nuci: Acest tip de halva este sfaramicioasa si, de obicei, facute din Tahini (pasta de susan) sau alte tipuri de unt de nuca, cum ar fi untul din seminte de floarea-soarelui.

Ingredientele principale sunt untul de nuca si zaharul.

Halvaua poate fi, de asemenea, bazata pe numeroase alte ingrediente, inclusiv seminte de floarea soarelui, nuci diverse, fasole, linte si legume cum ar fi morcovi, bostani, cartofi si dovleci.

Ce contine 100g de halva:

15-18 grame de proteine

42-47 grame de glucide

35-40 grame de lipide

550-600 kcalorii

carbohidrati 48-50%

minerale -zinc, fier, fosfor, calciu, potasiu

acizi grasi nesaturati- acid oleic si lecitina

polinesaturati – omega 6

Ce ne spune specialistul despre halva

Specialistul mai sustine ca halvaua are, pe de alta parte, si beneficii pentru sanatate: „Consumata rational, are efecte depurative, antioxidante, tonice si remineralizante. De altfel, un alt atuu il are si in tulburarile de memorie, prin continutul crescut de lecitina.

Pana la urma, foarte importanta e provenienta produsului si continutul in seminte de susan, dar recomandarea de baza este si ramane consumul limitat de halva zilnic. Excesul se poate transforma intr-o veritabila bomba calorica.

Daca mananci halva goala pana la 30 grame pe zi, nu se depune, dar in combinatie cu painea, tot se depune”, precizeaza Dan Merisca.

Pentru a avea efecte benefice pentru organism, halvaua trebuie consumata in cantitati mici, maxim 30 de grame pe zi, deoarece dezavantajele sunt destule.

Metoda simpla pentru a curata ardei copti. In cateva secunde sunt gata

Cum sa cureti rapid coaja ardeilor copti, cartofilor fierti intregi sau cum poti sa feliezi dintr-o miscare o jumatate de pepene rosu? Afla din acest articol cum iti poti usura munca in bucatarie!

Cum sa cureti repede ardeii copti. Daca iti plac ardeii copti, dar te enerveaza coaja lor care se curata foarte greu, iata ce trebuie sa faci ca sa-ti usurezi munca. Inainte de a-i baga la cuptor se ung ardei cu ulei de masline, iar acest lucru va ajuta la indepartarea cu usurinta a cojii.

Cea mai rapida metoda ca sa cureti si sa tai un dovleac. Daca ai incercat sa feliezi un dovleac ca sa-l pui la copt, atunci stii cat de dificil este sa-l cureti si sa-l faci bucati. Aceasta este cea mai rapida metoda pe care trebuie sa o inveti si sa fii pregatita pentru sezonul dovlecilor.

Taie pe orizontala dovleacul si apoi indeparteaza partea cu codita. Asaza-l pe un tocator si curata-l de coaja precum in imaginea de mai sus.

Astfel iti va fi simplu si nu risti sa te accidentezi, deoarece coaja lui se indeparteaza mai greu. Dupa ce ai curatat cele doua bucati de dovleac iti va fi foarte simplu sa-l feliezi, in functie de reteta pe care vrei sa o prepari.

Cum sa cureti repede o ceapa. Uneori are coaja foarte subtire si uscata, lucru care iti ingreuneaza foarte mult munca, daca recurgi la metoda clasica de a o curata. in schimb, ca sa-ti fie mai usor ai nevoie de doua miscari care te ajuta sa cureti mult mai repede o ceapa.

Se spala si se inmoaie ceapa putin in apa pentru a o hidrata, dupa care se taie la ambele capete si pe jumatate. Acum poti sa indepartezi cu mana coaja de la fiecare jumatate de ceapa in parte.

Cum sa cureti cartofii fierti in coaja. Un mic truc te va ajuta sa cureti foarte repede coaja cartofilor pe care i-ai fiert intregi.

Dupa ce ai stins focul, se pun cartofii intr-un bol cu apa si gheata timp de cateva minute, iar coaja lor se va lua foarte usor doar cu ajutorul mainilor. Trebuie sa incerci acest truc!

Cum sa tai si sa cureti repede ardeii de seminte. Exista o solutie simpla ca sa scapi de semintele din ardei. Taie capetele ardeiului, sectioneaza-l putin, dupa care taie pe interior partea cu semintele.

 

error: Content is protected !!