Ce inseamna daca l-ai visat pe Iisus ori pe Dumnezeu? 

Omului i se infatiseaza in somn o multitudine de aspecte: fiinte umane, animale, actiuni etc. Dar, cand vine vorba despre intruchipari ale divinitatii, ce te pot marca, analiza lor imbraca un caracter special.

Fiinţe umane, animale ori acţiuni sunt doar câteva dintre aspectele care i se înfăţişează omului în somn. Unele persoane, e drept că foarte puţine, au insa „norocul” de a-l visa pe Iisus ori pe Dumnezeu, fapt ce le marchează viaţa pentru totdeauna.

Pentru că foarte puţine dicţionare ori tratate de „visologie” descriu ce înseamnă un astfel de vis, secretele.com vă propune să interpretaţi aceste înfăţişări.

Putine dictionare/tratate de “visologie”abordeaza respectiva semnificatie. Si asta pentru ca figura Tatalui ceresc apare foarte rar in visele cuiva. In schimb, exista multe marturii ale celor care l-au visat pe Mantuitor.

De retinut este faptul ca nu-i nevoie sa fii credincios ca sa ai un astfel de vis. Iisus reprezinta o figura destul de prezenta in cultura popoarelor, ca sa se inscrie in spectrul oniric al unora sau altora.

Multi dintre oamenii carora Mantuitorul li s-a aratat in vis declara ca imaginile sunt ale suferintei, lucru explicabil, deoarece umilintele sale sfarsite prin crucificare revin frecvent in memoria colectiva.

Sa descifram aparitia Divinitatii in vis

Aparitia lui Dumnezeu in visul cuiva simbolizeaza perfectiunea, stralucirea, bunatatea, severitatea. Iar daca persoana a vorbit cu Creatorul are numai motive de bucurie. Toate dorintele i se vor indeplini.

Intinzandu-i bratele visatorului, Dumnezeu ii da binecuvantarea si-l asigura de bunastare. Insa, e posibil sa primeasca si apostrofari. Tratatele de specialitate explica faptul ca la baza lor ar sta o falsa credinta.

Aflat fata in fata cu Tatal ceresc si adresandu-i o rugaminte, omul acela va fi impacat cu sine insusi, binecuvantat, va avea parte de prosperitate, de o batranete frumoasa, dupa cum apreciaza oamenii de buna credinta.

Interpretarea lui Freud

Pentru renumitul psihanalist austriac, sentimentul religios, recunoscut ca parte integranta a functionarii umane, reprezinta un inlocuitor al fricii de moarte.Astfel, visandu-l pe Dumnezeu sau pe Iisus inseamna a ne pune in legatura cu notiunile de sacrificiu, de vinovatie, de jertfa suprema.

Interpretarea lui Jung

Pentru Carl Gustav Jung, imaginea lui Iisus Hristos dintr-un vis anume reprezinta Legea ce guverneaza toate fortele, altfel spus Mantuitorul este imaginea- arhetip, simbolica a lui Dumnezeu.

Faptul de a-l visa pe Dumnezeu sau pe Iisus exprima dorinta de perfectiune. Acest vis este benefic. Ni s-a aratat Mantuitorul in somn, inseamna ca simtim nevoia unei figuri tutelare, detinand capacitatea de a ne reda increderea, de a ne linisti si de a ne elibera de frica, gratie unei mai bune apropieri de spiritualitate.

Visele mistice releva de fapt gandirea Creatorului care are grija de noi si in somn.

Apariţia Divinităţii în vis reprezintă perfecţiunea, strălucirea, bunătatea, severitatea. Mai mult de atât, în cazul în care persoana a vorbit cu Creatorul, are numai motive de bucurie, căci toate dorinţele i se vor îndeplini.

În cazul în care Dumnezeu îi întinde braţele visătorului înseamnă că îi dă binecuvântarea şi-i asigură bunăstarea. Totuşi, e posibil să primească şi apostrofări, căci conform tratatelor de specialitate, la baza lor ar sta o falsă credinţă.

De asemenea, dacă visătorul şi Tatăl ceresc stau faţă în faţă şi-i adresează o rugăminte, acesta va fi împăcat cu sine şi binecuvântat. În plus, va avea parte de prosperitate şi de o bătrâneţe frumoasă.

Conform lui Freud, renumitul psihanalist austriac, sentimentul religios, recunoscut ca parte integrantă a funcţionarii umane, reprezintă un înlocuitor al fricii de moarte. Astfel, visându-l pe Dumnezeu sau pe Iisus înseamnă a ne pune în legătură cu noţiunile de sacrificiu, de vinovăţie, de jertfă supremă.

Pentru Carl Gustav Jung, imaginea lui Iisus Hristos dintr-un vis anume reprezintă Legea ce guvernează toate forţele, altfel spus Mântuitorul este imaginea- arhetip, simbolică a lui Dumnezeu. Faptul de a-l visa pe Dumnezeu sau pe Iisus exprimă dorinţa de perfecţiune, iar acest vis este benefic, căci ne redă încrederea de a ne linişti şi de a ne elibera de frică, graţie unei mai bune apropieri de spiritualitate.

error: Content is protected !!