Ce NU este bine să faci în perioada 20-21 ianuarie, atunci când are loc Eclipsa Totală de Lună!

Potrivit specialiștilor Observatorului Astronomic, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie va avea loc o eclipsă totală de lună, care va fi vizibilă și în România.

Lună sângerie

Oamenii de știință susțin că eclipsa va începe la ora 04.36, moment în care luna intră în penumbra pământului, va avea o totalitate la ora 06.41 iar maximul se va produce la ora 07.12 dimineaţa și se va termina la ora 07.43.

Fenomenul va putea fi observat pe jumătate, până în jurul orei 08.00. atunci când va trece prin umbra pământului, Luna va căpăta nuanțe de la portocaliu la cărămiziu, motiv pentru care mai este cunoscută și sub numele de luna sângerie.

Luna va fi vizibilă în jur de o oră și ceva pe cer. Specialiștii susțin că singura eclipsă de Lună care va mai putea fi văzută în acest an şi care va fi parţială va avea loc pe 16 iulie.

Pe măsură ce fenomenul se apropie, acesta provoacă o serie de reacţii în lanţ în relaţiile interumane. Iată mai jos ce Nu este bine să faci!

– Evită orice formă de divertisment – De cele mai multe ori, chiar şi o întâlnire banală la un restaurant poate fi contramandată din senin sau poate fi presărată cu incidente neplăcute.

– Evită să găteşti – Cu cât vei lucra mai mult în bucătărie în timpul eclipsei, cu atât vei risca să te accidentezi sau să provoci un incendiu fără să îţi dai seama.

– Nu consuma alcool – Oricât de bună ţi s-ar părea ideea de a savura un pahar cu vin duminică seara, nu face asta când e eclipsă sau înaintea ei, căci s-ar putea ca a doua zi să resimţi efectele negative.

– Abţine-te de la cumpărături – Dacă nu vei rezista tentaţiei, s-ar putea să îţi dai seama că ai cheltuit mai mult decât trebuie

error: Content is protected !!