CE SA NU FACI in postul Adormirii Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sarbatoare inchinata Fecioarei Maria. In aceasta zi, credinciosii merg la biserica si se roaga la Fecioara Maria pentru sanatate, spor si vindecarea bolilor. In seara dinaintea sarbatorii se savarsesc in toate bisericile Vecernia cu Litie si chiar Privegherea intreaga, adica si slujba Utreniei, urmata de cantarea Pohodul Maicii Domnului.

Postul incepe anul acesta pe 1 august. Iata ce nu este bine sa faci!

In Postul Sfintei Marii sunt interzise nuntile, sezonul se deschide dupa data de 15 august si tine pana la intrarea in postul Craciunului.

Postul Adormirii Maicii Domnului inseamna infranare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Nu este bine sa te certi, sa injuri sau sa iti vorbesti aproapele de rau.

De asemenea, nu este bine sa te intristezi din cauza faptului ca nu poti sa mananci de dulce.

Superstitii de Sfanta Marie

O serie de superstitii din batrani sunt pastrate cu sfintenie de credinciosi, in ziua Adormirii Maicii Domnului.

Nu este bine sa iti tunzi parul

O superstitie straveche ne arata ca nu este bine sa ne tundem parul in aceasta zi sau sa il aruncam la gunoi. De asemenea, se spune ca nu e bine sa mergi inapoi, pentru ca acest lucru atrage intristarea Maicii Domnului si o face sa lacrimeze. In plus, femeile insarcinate trebuie sa fie foarte atente cum isi petrec aceasta zi.

Ele nu au voie sa faca treburi in gospodarie sau sa gateasca la foc aprins si sa aprinda focul in soba sau in vatra cu doua zile inaintea sarbatorii. Se spune ca daca vor respecta aceste lucruri, ele vor avea o sarcina usoara, lipsita de probleme si vor da nastere unor prunci sanatosi.

Este interzis scaldatul in ape curgatoare

O alta supersitie din popor spune ca este interzis scaldatul in rauri din care au baut cerbii. Totodata, nu este bine ca in aceasta zi sa dormi in aer liber sau sa te certi cu cineva.

Nu se spune „la multi ani”

Este o zi în care Fecioara Maria s-a ridicat cu trupul la ceruri. De Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului se pomenesc doar mortii. In Muntenia si Oltenia s-a incetatenit obiceiul de a se sarbatori si onomastica, fapt ce nu este agreat de Biserica. Pentru cei mai multi, onomastica se sarbatoreste pe 8 septembrie, atunci cand Biserica sarbatorește Nasterea Maicii Domnului.

In ziua de Sfanta Marie este interzis sa muncesti

Este interzisa munca in gospodarie sau pe camp. Cei care nu respecta aceasta superstitie risca sa aiba paguba la recolte si sa li se imbolnaveasca animalele din ograda.

Ce să faci începând cu data de 1 august ca să îți meargă bine

Tu știi ce să faci începând cu data de 1 august ca să îți meargă bine? În ultima lună a verii sunt unele lucruri pe care le-ai putea evita și altele pe care este bine să le faci. Iată despre ce este vorba.

Ce să faci începând cu data de 1 august ca să îți meargă bine

La începutul lunii se ține post. Este vorba despre postul Adormirii Maicii Domnului. Dacă acest post este ținut așa cum se cuvine, atunci creștinii se vor purifica trupește, dar și sufletește. De asemenea, bolile grave se pot vindeca în urma postului. Se spune că luni, miercuri și vineri în timpul postului este bine să nu se mănânce nimic până la ora 15:00.

Desigur, nu oricine poate face asta și nu este recomandat să faci acest lucru dacă ai unele probleme de sănătate, de exemplu. După aceea se poate consuma numai hrană uscată. În zilele de marți și de joi se pot consuma legume fierte, însă fără untdelemn.

Pe data de 2 august este Ziua Ursului. Nu se merge la scăldat și nu se fac treburi gospodărești. Asta pentru a nu se abate stricăciunile asupra casei.

Pe 6 august este Ziua schimbării la față. Este dezlegare la pește, vin și ulei. În acea perioadă nu este bine să se facă nunți. Pe data de 11 august este pomenit Sfântul Nifon, cel care ajută la nevoie. Pe 26 august sunt pomeniți Sfinții Sfinții Adrian și Natalia, protectorii căsniciei, iar pe 29 august este o altă sărbătoare: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

În luna august se pomenesc și cei 7 Sfinți Mucenici Macabei. Creștinii respectă această zi. Duc la biserică flori și spice de grâu. Acestea vor fi sfințite și apoi folosite ca flori de leac. Boabele de grâu sfințite vor fi folosite ca semințe pentru o recoltă bogată.

Așadar, în luna august vor fi unele sărbători. Mai sus ai văzut depsre ce este vorba. De asemenea, este bine să ții cont de ceea ce se face în acele zile de sărbătoare.

error: Content is protected !!