Ce se intampla, DE FAPT, atunci cand faci semnul crucii! Preotii explica…

Multi oameni fac semnul crucii inainte de a manca, inainte de a pleca undeva sau atunci cand trec pe langa o biserica. Dar care este motivul pentru care se face asta? Mai jos vei gasi explicatia.

De ce este bine sa faci semnul crucii

Unul dintre cele mai puternice motive pentru care se face semnul sfintei cruci este acela ca astfel raul este tinut la distanta. In plus acest gest este o dovada a credintei oamenilor in Dumnezeu. Cuviosul Anatolie explica ce se intampla daca o persoana face semnul crucii deseori: „Cei imprejmuiti de Sfanta Cruce sunt infricosatori pentru vrajmașul”.

Cu toate acestea, multe persoane se tem sa faca semnul crucii. Iar motivul este unul surprinzator. Prefera sa nu faca acest gest pentru ca se tem de ceea ce vor spune ceilalti. Daca trec pe langa o biserica si se inchina, cred ca oamenii de langa ei ii vor privi in alt mod, ciudat.

Sau poate nu vor sa fie vazuti de vecini facandu-si semnul crucii cand pleaca de acasa. Unele persoane evita sa isi faca semnul crucii inainte de a manca. Iar lucrul acesta se intampla pentru ca asociaza gestul cu batranii. Si considera ca ei nu pot face asta, pentru ca nu mai traiesc acele vremuri. Sunt oameni moderni, deci nu trebuie sa faca ceea ce faceau bunicii lor.

Insa, oamenii nu ar trebui sa isi faca griji pentru ceea ce cred ceilalti. Importanta este relatia lor cu Dumnezeu. In Evanghelia dupa Marcu exista un verset in care Mantuitorul explica urmatorul lucru: „De cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, si Fiul Omului se va rusina de el cand va veni intru slava Tatalui Sau cu sfintii ingeri”.

Asadar, daca faci semnul crucii vei tine relele la distanta. In plus, este o dovada a credintei. Si nu trebuie sa iti fie jena sa iti faci cruce.

BONUS: Ştiai ce se întâmplă dacă faci semnul crucii deasupra mâncării?
Mulţi creştini obişnuiesc ca la mesele de sărbătoare să facă semnul crucii deasupra mâncării, însă acest obicei ar trebui să se transforme într-unul de zi cu zi.

Cercetătorii ruşi susţin că au dovedit ştiinţific proprietăţile miraculoase ale semnului crucii şi al rugăciunii asupra mâncării şi alimentelor pe care le consumăm. Oamenii de ştiintă susţin că gestul făcut de credincioşi poate purifica mancarea şi apa, având proprietăţi bactericide.

Fizicianul Angelina Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii timp de 10 ani. Ea susţine că a descoperit, în special proprietăţile bactericide unice ale apei după ce este binecuvântată cu o rugăciune ortodoxa şi cu semnul crucii.

„Am stabilit ca obiceiul facerii semnului crucii deasupra mâncării şi băuturii, înainte de masă, are un profund sens mistic. În spatele lui este un folos practic: mâncarea este purificată efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se întâmplă fizic în fiecare zi”, a declarat Angelina Malakhovskaya.

Oamenii de ştiinţă au studiat impactul rugăciunii „Tatăl nostru” şi al semnului crucii asupra bacteriilor patogene. Mostre de apă din diferite surse, precum fântâni, râuri sau lacuri au fost folosite în cercetare. Toate mostrele conţineau anumite bacterii.

S-a observat că dacă se rosteşte rugăciunea domnească şi se face semnul crucii asupra apei, numărul de bacterii dăunătoare scade de zeci de ori.

S-a observat că dacă semnul crucii este făcut neîngrijit şi fără să atingă punctele corespunzatoare: centrul frunţii, centrul plexului solar şi umerii, rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe sau chiar absente. Rugăciunea a fost spusă atât de credincioşi cât şi de atei, iar numărul bacteriilor, indiferent de mediu, a scăzut.

error: Content is protected !!