Ce spun psihologii despre pelerinajele la locurile sfinte. Dezvăluiri surprinzătoare

Mulți români preferă pelerinajele la locurile sfinte. Din varii motive, ei preferă să facă acest lucru. Poate înceracă să găsească acea liniște sufletească ce le lipsește, ori vor să găsească o rezolvare pentru probleme. Sau este o perioadă a sărbătorilor, când pelerinajele sunt preferatele românilor. Iată ce spun psihologii despre acest obicei.

Ce spun psiologii despre pelerinajele la locurile sfinte
Psihologul Laura Maria Cojocaru are o opinie bună despre acest obicei al oamenilor. Este vorba despre apropierea de divinitate și despre credință. Numai că sunt unii oameni care înțeleg sau se raportează greșit la acele locuri sfinte. Se pare că unii oameni pur și simplu ateaptă ca toate problemele lor, indiferent de gravitatea acestora, să se rezolve imediat după acel pelerinaj. Asta fără a depune cel mai mic efort.

“Nu este nimic de judecat când vedem oameni disperaţi. Oamenii cu probleme şi care ajung în diferite stadii ale disperării, în genere, au încercat tot ce au știut și în pelerinaje găsesc ultima speranță, dar în acelaşi timp există şi oameni care nu depun eforturi prea mari în viaţă, însă aşteaptă minuni divine, aşteaptă să li se întâmple lucruri minunate fără munca prea mare. Zice-se că “Dumnezeu îți da, dar nu-ți bagă și-n traistă!”.

Oare câți dintre cei care formează aceste cozi imense înțeleg acest lucru? Oare câți așteaptă doar minunea care, cred ei, vine sigur dacă atingi pe Sfântul/a sau treci pe acolo un obiect personal pe care-l vei folosi ca amuletă? Oare câți cred că asta e tot ce au de făcut?”, a spus psihologul pentru Avantaje.

Specialista subliniază faptul că o vizită în astfel de locuri sfinte poate aduce numeroase beneficii. Dar este nevoie de muncă pentru a schimba modul de a gândi al unor persoane, precum și obiectivele cele mai importante. Este nevoie de efort din partea noastră pentru a deveni o variantă mai bună a propriei persoane.

De ce nu trebuie să poarte femeile pantaloni în biserică

Atunci când merg la biserică, femeile nu trebuie să poarte pantaloni. Este o regulă pe care unele femei o respectă, pe când altele o încalcă. Din rândurile de mai jos afli de ce nu trebuie să poarte femeile pantaloni în biserică.

De ce nu trebuie să poarte femeile pantaloni în biserică
Se știe că femeile trebuie să poarte în biserică o fustă lungă. De asemenea, este bine ca ele să aibă capul acoperit. În plus, nu trebuie să fie machiate atunci când merg la biserică. Însă, nu toate doamnele și domnișoarele țin cont de lucrul acesta. Mai mult decât atât, ele trebuie să renunțe la bijuterii și să fie cât mai simple atunci când merg în casa lui Dumnezeu.

Motivul pentru care se impune o astfel de regulă este acela că ele pot atrage atenția bărbaților care participă la slujbă. De aceea, ei nu se mai pot concentra asupra lucrurilor care se întâmplă în casa lui Dumnezeu.

Atunci când merg la biserică, oamenii se roagă, speră ca păcatele să le fie iertate. În plus, trebuie să fie cu gândul la Dumnezeu și să uite de existența lucrurilor lumești.

Biblia, la Deutronom 22,5 menționează că: „Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeu.”

În plus, CANONUL 13 Gangra (OSÂNDA FEMEILOR CARE ÎMBRACĂ VEŞMINTE BĂRBĂTEŞTI) spune: „Dacă vreo femeie, din asceză părută, şi-ar schimba îmbrăcămintea, şi în locul hainei femeieşti obişnuite, ar lua îmbrăcăminte bărbătească, să fie anatema.”

De aceea, femeile nu trebuie să poarte pantaloni când merg la biserică. Este bine ca ele să încerce să respecte această regulă. Nu este un lucru greu de realizat. Pur și simplu trebuie să aibă o vestimentație potrivită pentru astfel de situații.

error: Content is protected !!