Ce spune părintele Calistrat despre cei ce NU CRED IN DUMNEZEU…

Ateii sunt adesea considerați ca fiind intoleranți, imorali, deprimați, indiferenți la frumusețile naturii și imuni la dovezile care sprijină existența Divinității.

Chiar și John Locke, unul dintre fondatorii iluminismului, consideră că ateismul  “nu ar trebui tolerat sub nicio formă” deoarece, zice el, “promisiunile, înțelegerile și jurămintele, care reprezintă liantul societății umane, nu au nicio însemnătate pentru un ateu”.

Pe lângă toate astea, să dăm ascultare spuselor Părintelui Calistrat, cu privire la acest subiect.
„Să vă redau o discuţie cu un băiat, un filozof simpatic…

— Părinte, mă puteți obliga să cred în Dumnezeu?

— Datoria mea nu este să te oblig pe tine să crezi în Dumnezeu, datoria mea este să îţi explic, că atâta timp cât nu crezi în Dumnezeu.. DEZAVANTAJ ESTE DOAR AL TĂU!,Nu eu!, E treaba ta! Te priveşte personal conflictul interior dintre tine şi Dumnezeu, te priveşte pe tine direct şi personal de ce ai ajuns tu să intri în conflict cu Dumnezeu!

— Păi dacă El nu există!!!

— Cum aş putea să am eu certitudinea că nu există Dumnezeu, când cel mai amărât şi păcătos popă, care stă într-o văgăună, într-un sat uitat de lume şi pe care tu nu dai doi bani, dacă el bagă mâna într-o găleată de apă şi face de trei ori cruce cu epitrahirul la gât, apa aia nu se mai strică.. Fă şi tu aşa!

— Nu mă interesează!

ATEISM! NERESPECTAREA LUI DUMNEZEU! JIGNIREA MAJESTĂȚII DIVINE.
Cuvântul ateism, înseamnă mult! Ca să fii ateu trebuie să ai nişte calităţi sublime.. Ca de exemplu: să poţi nega științific existenţa lui Dumnezeu, să poţi nega teoretic existenţa lui Dumnezeu, să poţi nega intelectual existenţa lui Dumnezeu, să poţi nega teologic şi patristic existenţa lui Dumnezeu, iar apoi, să ajungi raţional, să negi vehement existenţa lui Dumnezeu!

Dar la noi, ateii sunt nişte trântori, care nu au rostit în viaţa lor Crezul (Simbolul Credinţei), care au dat la vârste fragede de distracţie, femei, băutură şi ţigări, şi pentru că ei se simt bine, cred că nu există Dumnezeu, cică, pentru că nu se vede, nu trebuie să crezi!”

error: Content is protected !!