Ce spune Părintele Calistrat despre creșterea copiilor de către bone…

“Ce fac mamele? Nasc copii, dar nu îi iubesc ele și nu-i cresc ele, pun o bonă. Ce să simtă bona pentru copilul ăla, că doar nu-i carnea ei, nu-i gânguritul ei, nu-i sentimentul ei.

Tu o plătești și ea îl îngrijește conform standardelor, îl spală, îl îmbracă și îi face tot ce trebuie, dar de ce tu ca mama nu îți poți răpi un an, doi sau trei.. dar tu spui – Nu-mi periclitez cariera!

Nu îți periclitezi cariera, dar îți distrugi izvorul sentimentelor” spune Părintele Calistrat…

Copilul ăla nu va mai avea niciodată mamă iar tu nu vei mai putea să fii niciodată mamă… căci tu vei spune: “L-ai hrănit? L-ai spălat?” și faci poze cu el și-l scoți prin parc la o sărbătoare. Dar în rest tu nu-l cunoști! și spui “Sunt o divă și trebuie să mă respect!” a completat părintele.

Atunci te respecți, când trage lapte din pieptul tău nu din biberon! Mirosul de mama este ca mirosul de Dumnezeu, cum se sădește credință în suflet prin iubirea sinceră de Dumnezeu, tot așa se sădește și dragostea sfânta de mamă în inima pruncului.

”Laptele mamei este nu numai hrană pentru anticorpi, este viață și sentiment care se transmit din mamă în sufletul și trupul pruncului. Da, este bună și cariera personală dar mult mai importantă este legătura sufletească și maternă dintre mamă și copil… pravilă naturii… legea divină.”, spune părintele Calistrat.

Pilda parintelui Calistrat catre credinciosi!

„Sa tineti minte de la mine, ca-i prieten, ca-i vecin, ca-i tovaras, ca-i dusman, ca-i sora, ca-i frate, cand imprumuti un ban, du-l inapoi ca-ti legi singur pe satana si saracia de ograda ta.

Niciodata nu ai sa te imbogatesti luand cu imprumut si neducand inapoi. Este cel mai mare blestem si cel mai mare pacat pe care-l poate face omul.

Si culmea ca se inmulteste si mereu aud: „ala are atat!”;”ala are atat!” se duce si ia cu imprumut cu atata nonsalanta si lipsa de bun simt incat uita ca trebuie sa-i dea inapoi.

Nu o spun ca pe un repros, ci ca sa va dati seama ca va legati singuri saracia de gard. Dumnezeu pe viclean uraste si ia si sporul si harul si darul! Nu inmulteste nimic!”, subliniaza parintele.

error: Content is protected !!