Ce spune Părintele Calistrat despre superstiții și anumite obiceiuri ale oamenilor fără credință!

Crezi că dacă umbli cu lenjeria pe dos sau dacă porți șosete diferite vei sta departe de vrăji? Crezi că dacă ți s-a deocheat copilul, rezolvi dacă îi pui ceva roșu la mână…

Iată că lucrurile sunt mult mai profunde, în ceea ce privește acest subiect, iar Părintele Calistrat ne destăinuie câteva povețe!

El este de părere că altele sunt căile Domnului. Dintr-un scurt dialog, lucrurile pot deveni mai clare pentru tine:

„- Da… mie mi-a făcut vraji!

– Mărie, dacă Hristos este în inima ta, și vrăjitorul e mai departe de tine, cine e mai aproape? Vrăjitorul sau Hristos?

– Păi… Hristos, dacă e în inima mea, înseamnă că e mai aproape!

– Atunci, du-te acasă și nu te mai teme!

– Si nu-mi dați rugăciuni de citit?

– Nu! Du-te acasă și nu-L scoate pe Hristos din inimă!

Vedeți ce canon greu? Ce înseamnă să nu-L scoți pe Hristos din inimă? A nu-ți pierde credința! Pentru că dacă tu ajungi să te temi de un băț de chibrit de sub preș… și vă spun…

Eu am ascultat de multe ori… și să știți că le ascult cu convingere… Și știți de ce? Știți de ce le ascult cu convingere? Am reușit să fac câteva greșeli pedagogice la spovedanie. Greșeli pe care mi le asum! Am râs de vrajitoriile celei care mi le-a spus… Și s-a dus la alt preot și i-a umplut capul și ăluia cu povești.

Măcar dacă eu o țineam la mine la spovedit și la împărtășit, o țineam pe linia dreaptă! Așa s-a dus și a găsit alți „deștepți” care i-au spus că i-a făcut vrăji cineva care începe cu litera M, și cu V, și cu C! Era vecină, era cumnată, era soră, mătușă… Și a tălcuit cine i-a făcut vrăji. Și mai purta ură și pe jumătate din sat, că și aia i-au făcut vrăji!

Deci în situații de genul acesta Iisus întreabă:
„De ce cugetați cele rele în inimile voastre? Dacă inima voastră, e trupul Meu, de ce vă mai temeți? De ce vreți să stați paralizați, când aveți medicamentul în voi? Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu, are Viață Veșnică și la Judecată nu va veni, și s-a mutat din Moarte la Viață!

De ce vă mai temeti?”

Părintele Calistrat Chifan.

Cea mai puternică rugăciune… Rostește-o ca să scapi de toate relele!

Se spune că orice rugăciune, care este înălțată în credinţă şi dintr-o inimă sinceră, este primită de Dumnezeu iar cel care îşi înalţă cererea, va primi răspuns.

Există însă o rugăciune considerată a fi una dintre cele mai puternice din ortodoxie. Forța acesteia este atât de mare încât vă ferește de blesteme și vă ajută să ieșiți din toate momentele dure pe care viața vi le oferă.

Se citește în fiecare seară, la ora 22.00
Pentru ca rugăciunea aceasta să aibă efect maxim, trebuie citită în fiecare seară la ora 22.00, atunci când se consideră că suntem eliberați de stresul zilei care a trecut. În plus, atunci când vă apucați să citiți această rugăciune nu trebuie să fiți certați cu nimeni, dacă e sărbătoare să nu munciți și să țineți post.  Dar mai ales rugăciunea trebuie spusă cu tot sufletul și nu mecanic. La rostirea acestei rugăciuni trebuie să aprindeți patru lumânări.

“În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh…
Dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele și blestemele cu care m-au legat vrăjmașii mei știuți și neștiuți, dezleagă-le și întru nimica să se prefacă. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se duca, unde om nu locuiește, și apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (aici, rostești numele tău), apără-mă!

Dezleagă, Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmașul meu (numele vrăjmașului), dezleagă-le! Dezleagă și întru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă și la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele tău), iartă-mă!

Dezleagă, Doamne, darul de bani, de casă, de îmbrăcăminte, de încălțăminte, darul de Cununie, priceperi ca priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere și spor etc. (aici completezi cu tot ce crezi că ți-a fost legat). Amin!”

error: Content is protected !!