Ce trebuie să facă oamenii ca rugăciunile să le fie ascultate? Părintele Calistrat ne îndeamnă să procedăm așa:

— Ce trebuie să facă oamenii ca rugăciunile să le fie ascultate?
— Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni..

1 ) Să avem bunătate de la inimă! Când crezi că toţi îţi sunt duşmani sau au ceva cu tine, tu să poţi să faci atâta rugăciune încât, să crezi că tu eşti cel ce i-au deranjat pe ei nu ei pe tine! Si atunci poţi să scoţi răul din inima ta!

Cu cât ai să iubeşti mai mulţi oameni şi cu cât ai să le vezi mai puţin defectele lor, cu atâta te apropii mai mult de Dumnezeu!

Am constatat acum, după 30 de ani de călugărie, că dreptatea nu este pentru pământ, dreptatea este pentru cer! Dacă vrei să ai dreptate pe pământ, nu ai s-o găseşti! Iar noi astăzi suntem toţi justiţiari!

Dumnezeu ne trece cu vederea multe, noi cerem socoteală pentru tot! Dacă cerţi pe cineva, îl faci şi mai rău, dar dacă te rogi pentru el, din bunătatea şi omenia ta se duce şi la el!

Oameni sunt făcuţi coruptibili şi înclinaţi spre greşeală, chiar dacă Dumnezeu ne-a perfecţionat prin Înviere, ne-a restaurat pren moartea Lui, prin trupul Lui şi prin sângele Lui, ca să fim buni ca El. Căci de fapt ce este împărtăşirea? O chimie cu Dumnezeu!

2) Să avem curăția de la trup! Trupul are nevoie de un repaus, de o odihnă a lui, că s-a bucurat de natură, de cer de flori, de stele, de iubire, de sentiment, de pace, de linişte.. Noi toate trebuie să le armonizăm în noi!

Trebuie să fim ca un pian! Aţi văzut că el are 50 de clape, iar în ritmul în care tu apeşi pe ele îţi scoate o melodie, ea nu este scrisă în pian, este în mintea ta, ce simţi tu în mintea ta frumos armonizezi prin clape.. ESTE O FORMĂ PRIN CARE OMUL SE REGĂSEŞTE PRIN MATEMATICA GÂNDIRII LUI!

Aşa trebuie să facem şi cu trupul, căci nu este făcut numai să tragem de el. Vedeţi? Noi până la 40 de ani îl exploatăm şi de la 40 de ani în sus îl ucidem!

Dă-i pastile să nu imbătrânească, dă-i pastile să fie potent, dă-i pastile să aibă forţă, să aibă muşchi, dă-i pastile să muncească, dă-i pastile să nu-l doară, dă-i pastile ca să meargă.. şi deodată într-o zi pică grămadă! Pentru asta omul trebuie să fie cumpătat şi înţelept!

3) Şi ultima şi cea mai grea, este curăţenia de la minte. Prin ochi vedem toate relele dar putem vedea şi toate lucrurile bune! „Luminătorul trupului este ochiul. Deci dacă ochiul tău e curat, tot trupul tău va fi luminat; dar dacă ochiul tău e rău, tot trupul tău va fi întunecat.”(Matei 6, 22-23).

error: Content is protected !!