Cea mai bună rețetă de slănină în pat de sare

Ușor, ușor, toamna se coboară peste România, iar gospodinele încep să pregătească nu doar conservele pentru iarnă, ci și gustoasa slăninuță în pat de sare, un deliciu mult așteptat de toți. Iată care este cea mai bună rețetă pentru ca aceasta să se topească în gură.

Folosiți slănină de pe spinarea porcului
Pentru prepararea acesteia, nu trebuie să folosiți orice fel de slănină, ci să optați pentru cea de pe spinarea porcului, care are un șorici mai gros. De asemenea, este bine ca slănina să nu fie tranșată mai devreme de 24 de ore după ce porcul a fost tăiat. Aceasta se lasă la rece, apoi se taie în bucăți, apoi se șterge bine cu șervețele de hârtie pentru ca toată apa să fie eliminată.

Ulterior se pune într-un vas și se acoperă cu sare grunjoasă, iar cine preferă poate să pună și piper, ardei iute, coriandru, cimbru, rozmarin. Acoperiți totul și lăsați să stea în jur de trei săptămâni la loc întunecat și răcoros. Pentru a fi sigur că sărarea merge cum trebuie, slănina se întoarce din două în două zile. Dacă observați că pe fundul vasului se adună lichid, aruncați-l.

După această perioadă, scoateți slănina și spălați-o în câteva ape reci, apoi o lăsați la zvântat, trei zile, într-un loc unde circulă curentul. Slăninuța este gata să fie consumată și are un gust incredibil. Cine dorește, poate să o ună cu boia dulce și să pună la congelator sau să o afume.

Nu există ceva mai bun… Rețeta perfectă de ciorbă de perișoare!

Gustul ciorbei de perișoare din copilărie încă îl mai simțim și astăzi. Iată o rețetă care să ne trezească amintiri și totodată să ne facă să mai dorim încă o porție.

Mod de preparare
Pentru prepararea ciorbei de perișoare avem nevoie de următoarele ingrediente: 600 g carne tocată, 3 morcovi, 2 cepe, 1 ardei, 200 g smântână, păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o țelină mică, o gulie mică, 6 linguri cu orez, 2 ouă, 1 roșie mare, o linguriță cu paprika dulce, verdeață, sare, piper, oțet, zeamă de lămâie sau borș.

Curățați morcovii, ardeii, pătrunjelul, păstârnacul și gulia, dar și ceapa și tăiați mărunt. Puneți legumele într-o oală de patru litri și lăsați să fiarbă.

Separat, se pun la fiert alți 500 ml apă, iar când clocotește se adaugă trei linguri cu orez și se opăresc timp de cinci minute.

Carnea tocată, orezul fiert, albușurile, a doua ceapă tocată mărunt, pătrunjelul verde tocat fin, o linguriță cu paprika dulce, sarea și piperul se amestecă foarte bine și se fac perișoarele.

Când apa și legumele încep să dea în fiert, se adaugă orezul rămas, iar ulterior se pun și perișoarele. După ce lăsați să mai fiarbă în jur de 20 de minute, adăugați roșia fără coajă și tăiată, de asemenea, în bucățele mici.

După ce mai dă în clocot, puneți verdeața, lăsați puțin la răcit și dregeți cu smântână amestecată cu gălbenușuri și două linguri cu apă rece.

error: Content is protected !!