Vă amintiți momentul în care bunica vă aducea seara o cană cu lapte cald și o farfurie cu biscuiți, al căror gust era inconfundabil? Puteți retrăi acele clipe inedite, preparând chiar dumneavoastră gustosul desert.
INGREDIENTELE DE CARE AVEȚI NEVOIE PENTRU PREPARAREA BISCUIȚILOR BUNICII SUNT URMĂTOARELE:
– 200 g zahăr,
– 3 ouă,
– 3 linguri cu lapte,
– 3 linguri cu smântână grasă,
– 2 plicuri cu praf de copt,
– 1 linguriță cu esență de vanilie sau rom,
– 1 kilogram făină,
– 2 plicuri cu zahăr pudră,
– puțin unt sau untură.
MOD DE PREPARARE:
Făina se amestecă cu praful de copt iar în alt bol se pune zahărul cu untul și untura, amestecând foarte bine până se încorporează perfect.
Peste acest amestec se adaugă treptat ouăle, smântâna, laptele și esența de rom sau vanilie. După ce ingredientele au fost bine incorporate, se adăuga făina și se amestecă foarte bine până observați că se formează o compoziție omogenă.
Pentru ca biscuiții să iasă așa cum îi făcea bunica, aluatul format trebuie să aibă o consistență fermă, dar elastică. Aluatul se învelește într-o folie de plastic, apoi se lasă la răcit, la frigider, o oră.
După ce se scoate de la rece, se poate da prin mașina de tocat sau se poate modela cu mâna, după forma dorită. Ulterior, biscuiții se pun într-o tavă și se introduce la cuptor pentru 20 de minute. După ce au fost scoși din cuptor, presărați zahăr pudră.
Unele sortimente de brânză ne pot îmbolnăvi. Învață cum să faci diferența!
Înainte de a cumpăra brânză sau cașcaval, de pe piață, ar fi de recomandat să ținem cont de câteva detalii, așa cum vă recomandam, în urmă cu ceva timp și să fiți atenți la vinul sau uleiul de măsline pe care le cumpărați din comerț.
De curând, în România s-a realizat un experiment care a avut drept subiect principal acea brânză cauciucată, din lapte de palmier. În România, se comercializează anual aproximativ 30 000 de tone de cașcaval și aproximativ 50 000 de tone de telemea. O mică parte din brânză provine de la țărani și este realizată din lapte, dar cea mai mare parte provine din industria agroalimentară mondială, de unde apare și problema, de fapt.
Diferența dintre brânza naturală și cea din lapte de palmier
Brânza din ulei vegetal are termen de valabilitate luni sau poate chiar ani, iar din punct de vedere financiar, brânza dinuleiul de palmier se obține la prețuri atât de scăzute, încât reprezintă o adevărată comoară pentru industria aceasta.
În schimb, brânza din lapte curat se ridică la costuri mult mai mari, iar studiu arăta următoarele valori:
– 1 kilogram de brânză telemea = 7 kilograme de lapte,
– 1 kilogram de caș = 9 kilograme de lapte,
– 1 kilogram de cașcaval = 12 kilograme de lapte,
– 1 kilogram de iaurt = 1 kilogram de lapte,
– 1 kilogram de unt = 22,50 kilograme lapte,
– 1 kilogram de smântână = 26,3 kilograme de lapte.
Din păcate, din cauza sărăciei, oamenii cumpără brânză mai ieftină, însă, uneori, oamenii ajung să achiziționeze aceste sortimente și din lipsă de informare. Dacă la raioanele dedicate lactatelor ar fi precizări de tipul 100% lapte sau lactate cu alte ingrediente, poate că alta ar fi conștientizarea.
Dacă vedeți că un sortiment de brânză se vinde cu prețul de 10 lei pe kilogram sau mai puțin, ar trebui să vă ridicați semne de întrebare, căci acea brânză conține orice altceva, numai lapte nu. Aceste produse lactate, încărcate cu tot felul de substanțe nocive, ar trebui trecute la produse dăunătoare sănătății și etichetate asemeni pachetelor de țigări.
Dacă vrem să facem diferența dintre brânza naturală și cea plină de alți compuși, trebuie să fim atenți la câteva detalii!
– Primul indiciu care ne poate pune pe gânduri, este preţul. Întotdeauna, o brânză făcută din orice altceva, dar mai puţin lapte va fi mult mai ieftină decât una făcută din lapte.
– Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este culoarea produsului. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una obţinută numai din lapte.
– De asemenea, brânză din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerată.
– Brânza tăiată are neapărat găuri cu aer aproape egale, dacă observi că brânza nu are găuri, nu o cumpăra!
– Dacă desărezi brânza şi laptele nu a fost de calitate, aceasta se va înmuia, dar dacă laptele a fost bun, va rămâne fermă.
– Testează brânza luând o fărâmitură între degete. Dacă se întinde precum untul, înseamnă că este brânză de calitate.
Tu cum alegi brânza?