Cea mai puternică rugăciune… Rostește-o ca să scapi de toate relele!

Se spune că orice rugăciune, care este înălțată în credinţă şi dintr-o inimă sinceră, este primită de Dumnezeu iar cel care îşi înalţă cererea, va primi răspuns.

Există însă o rugăciune considerată a fi una dintre cele mai puternice din ortodoxie. Forța acesteia este atât de mare încât vă ferește de blesteme și vă ajută să ieșiți din toate momentele dure pe care viața vi le oferă.

Se citește în fiecare seară, la ora 22.00

Pentru ca rugăciunea aceasta să aibă efect maxim, trebuie citită în fiecare seară la ora 22.00, atunci când se consideră că suntem eliberați de stresul zilei care a trecut. În plus, atunci când vă apucați să citiți această rugăciune nu trebuie să fiți certați cu nimeni, dacă e sărbătoare să nu munciți și să țineți post.

Dar mai ales rugăciunea trebuie spusă cu tot sufletul și nu mecanic. La rostirea acestei rugăciuni trebuie să aprindeți patru lumânări.

“În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh…

Dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele și blestemele cu care m-au legat vrăjmașii mei știuți și neștiuți, dezleagă-le și întru nimica să se prefacă.

Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se duca, unde om nu locuiește, și apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (aici, rostești numele tău), apără-mă!

Dezleagă, Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmașul meu (numele vrăjmașului), dezleagă-le! Dezleagă și întru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă și la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele tău), iartă-mă!

Dezleagă, Doamne, darul de bani, de casă, de îmbrăcăminte, de încălțăminte, darul de Cununie, priceperi ca priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere și spor etc. (aici completezi cu tot ce crezi că ți-a fost legat). Amin!”

De ce este bine să ţinem post ?

În accepţiunea Bisericii, a ţine post înseamnă a renunţa la alimentele de origine animală (în unele zile se poate mânca peşte) pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă,de obicei înaintea sărbătorilor mari de peste an (Crăciun, Paşte,Sfânta Maria).

Această renunţare la alimentele de « dulce » se face cu toată inima,cu deschidere şi acceptare totală. Perioadele de post s-au dovedit a fi extrem de benefice pentru viaţa spirituală a omului ,dar şi pentru sănătatea lui.

Cum trebuie ţinut postul

Alimentele incluse în categoria celor care se consumă în perioada de post sunt de origine exclusiv vegetală şi nu există restricţii cu privire la modul de preparare pentru mireni. În unele mănăstiri, călugării ţin posturi mult mai drastice,mult mai restrictive din punct de vedere al conţinutului alimentelor şi chiar a modului de preparare (nu se coace pâinea,ci se lasă la soare,nu găteşte cu ulei,se mănâncă doar seara şi în cantităţi reduse etc).

De asemenea, în perioada postului se modifică şi anumite comportamente. Faptul că se merge mai des la biserică la slujbe şi faptul că oamenii se roagă mai mult în această perioadă, unele tendinţe de tristeţe sau chiar unele răutăţi sunt anihilate. Se schimbă comportamentul în funcţie de cât este de lungă perioadă de post.

Faptul că se ţine post obligă la o anumită discreţie în această privinţă. Preoţii spun că nu este recomandat să se spună în public hotărârea de a posti. Ei consideră că acest fapt trebuie cunoscut doar de persoana în cauză şi Dumnezeu, iar postul trebuie ţinut cu bucurie,nu cu întristare şi nici cu gândul la mâncărurile interzise.

Un corp sănătos ne ajută pe calea spirituală

Dacă reuşim să respectăm regulile postului, ne alimentăm cu produse de origine vegetală şi rugăciunea completează armonia spirituală. Un corp sănătos, cu o minte sănătoasă şi un suflet îndreptat spre Dumnezeu nu poate să aducă decât beneficii.

Primele aspecte pozitive sunt legate de aşa numita purificare a corpului. După câteva săptămâni de alimentaţie vegetariană,corpul este detoxifiat în mare parte şi ne simţim extraordinar de bine.

Acest fapt aduce optimism şi atunci gândurile noastre vor deveni iubitoare. Ne vom îndrepta atenţia spre divinitate şi acest fapt este deosebit de important pentru viaţa noastră,pentru călătoria noastră spirituală.

error: Content is protected !!