Aceasta placintă se face din aluat de pâine și zahăr. Uite cum.
Ingrediente aluat paine: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,15 g sare, 50 mL sare.
Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura.
Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 250 g zahar,50 mL ulei, 200 g margarina.
Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita si zaharul. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.
Poftă bună!
Prăjitură cu mere cum nu ai mai încercat. Este perfectă pentru această perioadă…
Ce spui de o prăjitură cu mere și iaurt? Îți spun, este extrem de răcoritoare pentru vremea de afară și foarte gustoasă!
Iată ce ingrediente îți trebuie:
– o cană de iaurt
– 150-200 g de zahăr
– două ouă
– 200 g unt
– 1,5-2 căni de făină
– ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
– 2-3 mere
Cum prepari
Bate ouăle cu zahărul, adaugă iaurtul şi bicarbonatul de sodiu, după care amestecă bine.
Topește untul și adaugă-l în bolul cu ingrediente, după care amestecă din nou.
Spală bine merele, dă la o parte mijlocul cu seminţe şi taie-le cubuleţe.
Aaugă merele în aluat, apoi adaugă făina, atât cât să ai un aluat de consistenţa smântânei.
Toarnă aluatul în forma unsă cu unt şi dă-l la cuptor.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la temperatura de180°C, timp de 40 de minute. Fă testul scobitorii, iar bețișorul trebuie să iasă uscat.
Lasă prăjitura să se răcească, apoi porționeaz-o şi savureaz-o cu plăcere!
Chiftelute cu orez si legume. De cand am aflat aceasta reteta, nu-mi mai plac cele cu carne
Avem nevoie de: 300g orez fiert, 250g amestec de legume mexicane congelate (sau legume proaspete din gradina), 1 ou, sare si piper dupa gustul dumeavoastra si cateva frunze de patrunjel proaspat, ulei pentru prajirea chiftelutelor.
Se prepara astfel:
Punem orezul la fiert pana s-a inmuiat bine, bine, iar mai apoi se strecoara de apa.
Luam o tigaie in care adugam 2 lingurite de unt si punem amestecul de legume sa se caleasca timp de cateva minute, apoi adaugam orezul fiert.
Condimentam cu sare si piper, dupa care vine si patrunjelul proaspat tocat alaturi de oul batut.
Amestecam bine toate ingredientele si formam gustoasele chiftelute pe care le punem la prajit in ulei incins pana se rumenesc.
Dupa ce s-au facut, le scoatem pe un servetel umed pentru a le scurge de ulei si se pot servi drept garnitura sau ca fel principal!
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1kg de faina alba sau integrala, un praf de sare, 40g drojdie proaspata, seminte de chimen (optional), 2 linguri de ulei de floarea soarelui/masline si apa calduta.
Cum se prepara? Luam un lighean mare in care cernem faina, iar mai apoi facem o gaura in ea.
Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 2-3 linuri de faina si o lasam deoparte aproximativ 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, se toarna in mijlocul fainii si se presara semintele de chimen (optional), Dupa ce amestecam bine, bine cu ajutorul unei linguri, adaugam uleiul. In cazul in care vi se pare ca aluatul este prea moale, mai adaugati putina faina.
Framantam aluatul timp de cateva minute, iar mai apoi il acoperim cu un prosop curat si-l punem la loc caldut sa se dospeasca.
Dupa aproximativ o ora, timp in care si-a marit volumul, imparte aluatul in mai multe bucati. Treceti cu sucitorul peste fiecare bucata, iar mai apoi adaugati turtele la copt in ceaunul bine incins (uns in prealabil cu putin ulei). Coaceti turtele la un foc mic pentru a le patrunde cat mai bine.