Cine ține post în zilele de luni, va avea parte de o viață îndelungată și va scăpa de boli. Vezi aici:

O veche vorbă din bătrâni spune că așa cum începi ziua de luni, așa îți va merge toate săptămâna. Iată cele mai vechi superstiții despre ziua de luni, păstrate și în zilele noastre.

Nu vă certați cu nimeni!

Potrivit tradiției, cine ține post în zilele de luni va avea parte de o viață îndelungată și va scăpa de boli.

De asemenea, se crede că nu e bine ca luni să te cerți cu nimeni sau să te superi pentru că vei strânge sentimente negative de care nu vei scăpa toată săptămâna.

Bunicile noastre nu strângeau nici ouăle din cuibar într-o zi de luni, pentru că altfel se pierdea sporul casei.

Nu dați nimic din casă!

În zilele de luni nu e bine nici să dați ceva din casă nici măcar celor din familie sau prietenilor și nici să plătiți datorii.

Altfel, se crede că vă vedeți da sporul casei. De asemenea, luni nu e bine să vă tundeți, să vă tăiați unghiile iar bărbații să se bărbierească.

Cine are musafiri în ziua de luni, trebuie să aibă grijă ca aeștia să fie veseli și cu suflet bun, altfel se crede că va intra sărăcia și necazurile în casă.

Tot tradiția spune că orice decizie luată la început de săptămână ne vor influența toată săptămâna.

Bătrânii spun că ziua de luni trebuie să fie una plină de energie în care omul e indicat să fie harnic, cumpătat și chibzuit și să repară greșelile făcute săptămâna trecută.

Sfaturile părintelui Arsenie Boca despre rânduielile vieții

Considerat sfânt de toți cei care ajung să se roage la mormântul său de la mănăstirea Prislop, părintele Arsenie Boca a lăsat moștenire întru eternitate cuvinte și sfaturi de mare importanță pentru toți credincioșii.

Iată care sunt cele mai frumoase cugetări ale sfântului părinte Arsenie Boca!

„A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt”

Vreți să aveți ordine în viață? Atunci, țineți cont de sfaturile părintelui Arsenie Boca și faceți-vă ordine în primul rând în minte, pentru că „de la cârma minţii atârnă totul”.

De asemenea, sfântul Ardealului mărturisea că doar celui care iubește smerenia, îi va ierta Dumnezeu păcatele. Foarte important este ca atunci “când vin necazurile tu să rosteşti: aşa-mi trebuie”.

Mai mult, atunci când faceți binele, nu vă așteptați să vi se întoarcă de la acea persoană. Dumnezeu este singurul care știe ce ne trebuia fiecăruia dintre noi.

„Rugăciunea e respiraţia sufletului, iar postul e apa care stinge văpaia patimilor”
Nimic nu este mai important ca rugăciunea în viață, ne învață părintele Arsenie Boca, iar „copiii sunt roadele dragostei; evitarea nu e dragoste, ci crimă. Căutarea plăcerii numai, cu evitarea rostului firesc al instinctului, e viciu şi păcat”.

Nu trebuie să vă fie frică să concepeți un copil, pentru că atunci, „stăpânul vieţii îţi va ajuta să ai şi ce le da de mâncare şi-ţi va asigura şi cinstea căsătoriei”.

 

error: Content is protected !!