Consuma 2 banane pe zi si vei vedea cat de bine te vei simti. Beneficiile acestui fruct asupra sanatatii:

Bananele sunt cu siguranță, cele mai populare fructe de pe planetă și sunt consumate mai mult decât merele și portocalele laolaltă, în SUA. Aceste fructe au un conținut scăzut de sodiu, dar bogat în potasiu, care poate reduce riscul de apariție a problemelor cardiovasculare și poate scădea nivelul tensiunii arteriale. Bananele sunt o sursă importantă de zaharoză, fructoză și fibră.

Multă lume nu știe că, de fapt, bananele maro, cele foarte coapte, cu un aspect mai puțin plăcut, sunt mai bune pentru sănătatea noastră generală. Aceste banane sunt bogate într-o substanță anti-cancer cunoscută sub numele de TNF (Tumour Necrosis Factor), care împiedică dezvoltarea celulelor maligne.

Această substanță afectează de fapt, creșterea și răspândirea celulelor canceroase. Bananele foarte coapte (cele cu coaja aproape neagră) stimulează imunitatea și producția de celule albe din sânge.

Bananele fructele cu proprietati nutritive uriase si cu beneficii foarte mari pentru sanatate.

Sunt bogate in vitaminele C, B, A, potasiu, proteine, fier, carbohidrati si fibre. In plus, contin zaharuri naturale, catechine si dopamina.

Stiai insa ca bananele coapte bine sunt cele mai sanatoase, in special cele cu pete negre? S-a descoperit ca acestea inhiba cresterea celulelor canceroase.

Cercetatorii japonezi au descoperit ca bananele coapte lupta cu cancerul. Pe masura ce banana se coace, nivelul de antioxidanti creste, intarind sistemul imunitar si crescand cantitatea de celule albe din sange.

De fapt bananele coapte sunt de opt ori mai eficiente decat cele verzi atunci cand vine vorba de lupta impotriva cancerului.

Trebuie doar sa mananci doua banane coapte pe zi, timp de o luna. Pe langa lupta cu cancerul, te vor ajuta sa iti stimulezi digestia, sa stabilizezi diabetul, sa iti mentii inima sanatoasa, sa iti scazi tensiunea si sa iti imbunatatesti starea de spirit.

După consumarea a două banane pe zi, timp de o lună, vei obține doar beneficii pentru sănătatea ta. Iată cum te ajută consumul de banane:

– Asigură controlul temperaturii corpului

Dacă te confrunți, de regulă, cu o temperatură joasă a corpului, consumă banane și temperatura corpului se va regla.

– Ajută în caz de anxietate și sindrom premenstrual

Cantitățile mari de vitamine din grupul B, conținute de banane, calmează sistemul nervos central și reglează nivelul de zahăr din sânge.

– Vindecă constipația

Pectina, fibra conținută de acest fruct tropical, ameliorează constipația și îmbunătățește procesul de digestie.

-Vindecă depresia cauzată de lipsa triptofanului
Bananele conțin triptofan, un aminoacid esențial, care se transformă în organism în serotonină, compus care îmbunătățește starea de spirit și relaxează mușchii.

– Un remediu extraordinar al ulcerului
Aceste fructe sunt ca un pansament pentru stomac, prevenind aciditatea gastrică.

– Ajută în caz de anemie feriprivă
Poți trata eficient anemia cauzată de lipsa de fier, consumând banane, deoarece bananele sunt bogate în fier – minerale care stimulează producția de globule roșii și hemoglobină.

– Crește nivelul de energie
Îți poți îmbunătăți rezistența în timpul antrenamentelor, consumând zilnic 1-2 banane.

– Mențin o tensiune arterială scăzută
Datorită faptului că bananele conțin potasiu, prin consumul acestora se menține o tensiune arterială scăzută. Totodată, acestea sunt excelente pentru sistemul cardiovascular, deoarece au un conținut scăzut de sodiu.

– Ajută în caz de reflux gastroesofagian
Aceste fructe reprezintă un antiacid natural, care ameliorează arsurile la stomac și refluxul gastroesofagian provocat de acestea. Mănâncă o banană, ori de câte ori întâmpini astfel de probleme.

 

error: Content is protected !!