Rețetă simplă, fără conservanți – cum preparăm vegeta acasă? Dacă și tu preferi să imbunătățești gustul mâncărurilor cu celebrul condiment vegeta, dar intotdeauna ai avut o reținere din cauza adaosului de sare, și în plus, a chimicalelor, trebuie să știi că avem pentru tine o rețetă extrem de intereantă.
Cu ajutorul ei vei putea să îți prepari singură bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale.
Ce este Vegeta?
Vegeta este un condiment universal pentru mâncăruri, care are în compoziţie: sare de bucătărie maximum 58%, legume uscate 15,5% (morcov, păstârnac, ceapă, ţelină, frunze de pătrunjel), potenţiatori de aromă (glutamat de sodiu E 621, inozinat de sodiu E 631, zahăr, condimente, amidon din porumb, colorant (riboflavină E 101i). 100 de grame din acest produs aduc un aport energetic de 137 kcal/583 kj şi 8,5 g proteine, 24,5 g carbohidraţi, 0,6 g grăsimi.
Dacă analizați puțin compoziția, veți putea observa că ingredientul principal al produsului analizat este sarea. Din această cauză, foarte multe persoane trebuie să evite consumul, pentru a nu avea probleme grave de sănătate, scrie jurnalul.ro. Pentru a scăpa de această problemă dată de sare, dar și de prezența E-urilor atât de nesănătoase, urmează rețeta de mai jos:
Pentru a prepara vegeta acasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
5 morcovi
3 radacini de patrunjel
3 rosii
2 cepe albe
2 radacini de pastarnac
2 ardei: unul roșu și unul alb
1 legatura de patrunjel
1 legatura de frunze de telina
1 ceapa rosie
o jumătate de gulie gulie
o jumătate de țelină
Cum preparăm vegeta acasă?
În primul rând va trebui să cureți bine toate legumele de coajă, cotoare sau semințe. Între timp, încinge cuptorul și pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe aceasta vor fi pune toate legumele. Atenție, cuptorul va fi încins la cel mult 100 de grade.
Rade toate legumele prin răzătoare, iar apoi așează-le pe tavă. Nu uita să presari și puțină sare deasupra lor. Legumele se pun la cuptor pentru a se usca. Pentru că nu vrem să le ardem, nu încălzim cuptorul la mai mult de 100 de grade Celsius. Lasă legumele la cuptor pentru aproximativ 4 ore.
După ce s-a încheiat aceast proces, și toate legumele au fost uscate, oprești cuptorul, scoate legumele și apoi dă-le prin prin rasnita de cafea, blender sau mărunțește-le cu ajutorul robotului de bucatarie, scrie savory-food.
În pudra de legume rezultată adaugă sare – după gust – apoi pune întreaga compoziție în borcane închise ermetic.
Păstreaza vegeta rezultată în cămară sau în dulapul din bucătărie.
Ea a intins niste foi de aluat pe masa, le-a umplut cu branza, le-a rulat, apoi le-a pus in tava si le-a acoperit cu smantana. Ce a scos din cuptor e DEMENTIAL. Azi testez si eu reteta
450-500 gr aluat foietaj
6-7 oua
220 gr smantana
350 gr branza
150 gr unt
ulei
Mod de preparare:
1. Dezgheata aluatul, imparte-l in mai multe bucati, apoi intinde-le pe masa.
2. Amesteca 4-5 oua cu branza.
3. Topeste untul si unge cu el fiecare blat, apoi acopera cu umplutura cu branza si ou. Ruleaza fiecare blat.
4. Unge cu ulei o forma de copt si pune in ea ruladele, una langa alta.
5. Amesteca smantana cu restul de oua si toarna mixul peste rulade.
6. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana cand placinta se rumeneste frumos.