Dacă ai aceste trei lucruri la tine, nimic rău nu te poate atinge! Ai grijă, ce să nu îți lipsească niciodată!

Nici descântecele, nici vrăjitoriile, nici fermecătoriile, nimic, nimic nu poate să-ţi facă nimeni, dacă ai trei lucruri: dacă posteşti sfintele posturi, dacă eşti mărturisit curat şi dacă mergi regulat la biserică.

Nu-ţi poate face nimeni niciodată nici un rău. Pot să vină toti dracii din iad că nu au ce-ţi face.

Odată ce te-ai mărturisit şi eşti sub canonul duhovnicului ai intrat în taina lui Iisus Hristos.

De aceea când se întâmplă ceva, o sfadă în casă la voi, ori femeia, ori bărbatul, ori un copil, ştii care biruieşte? Ia să-mi spuneţi! Mânca-v-ar raiul! Cel care va zice întâi: „Iartă-mă, mamă, că am greşit” sau „Iartă-mă, bărbate, că am greşit” sau „Iartă-mă, femeie”, acela a biruit pe draci. În măsura în care iartă, e şi el iertat de Dumnezeu.

Nu când ţi-a zice unul „Iartă-mă”, tu să-i zici: „Du-te de aici, lasă că te ştiu eu cine eşti!”, că atunci eşti mai rău decât toţi dracii. Când lui Petru apostolul i se părea că e milostiv, L-a întrebat pe Mântuitorul, Doamne, de câte ori voi ierta pe fratele meu? Până la şapte ori într-o zi? Mântuitorul i-a curmat pentru veşnicie părerea asta: Petre! Nu de şapte ori, ci de şaptezcci de ori câte şapte într-o zi. Adică întotdeauna.

Chiar dacă te-a bătut unul, dacă îi zici „iartă-mă”, ai biruit şi pe diavolul şi pe el. Ţi-ai luat cununa de mucenic, dacă ai cerut iertare. Se întâmplă în viaţa omului, în casă, câte nu se întâmplă? Care îşi cere iertare întâi, acela a biruit. Şi el are plată mare la Dumnezeu şi îl linişteşte pe celălalt.

Ne vorbește Părintele Cleopa – 15, Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2006, p. 108

De ce unele persoane se simt rău în Biserică! Movitul nebănuit! Ce e bine să faci când se întâmplă asta!

Sunt persoane cărora li se face rău în timpul slujbei. Te-ai întrebat vreodata de ce se întâmpla asta și cum poți evita acest incident?

Explicația este că aceste persoane poartă o povară apăsătoare pe suflet, adică nu și-au mărturisit păcatele, sau nu și le-au mărturisit pe toate ascunzând unele păcate, ori au mințit la spovedanie de-a dreptul, în timpul slujbelor un astfel de suflet neputându-se împărtăși de harul lui Dumnezeu și de frumusețea slujbelor, ba mai mult, putând suferi și unele înrâuriri demonice care se manifestă și prin stări de rău fizic.

Dacă ai sufletul îngreunat și nu ți-ai pus încă în bună rânduială viața lăuntrică, cel dintâi lucru pe care va trebui să-l faci este să îți găsești un duhovnic căruia să-i încredințezi toate cele rele săvârșite în trecut, toate apăsările sufletești, căutând răspunsuri de la Dumnezeu prin gura duhovnicului, și primind leac potrivit prin canonul de spovedanie. Astfel, Dumnezeu te va primi în casa lui și în comunitatea celor credincioși.

Dacă ai sufletul curat și ai credință atunci când te afli în casa Domnului, te vei simți bine, vei asculta cu plăcere cântarile și rugăciunile bisericești. Te vei simți eliberat și vei fi înconjurat de iubirea lui Dumnezeu.

Dacă este cu tine harul lui Dumnezeu, o slujbă lungă de câteva ore ți se va părea că trece într-o clipă și întreaga ta viață va fi însoțită de pace și sfântă bucurie. Pentru asta trebuie să te rogi des, să crezi cu toată inima în puterea binefăcătoare a lui Dumnezeu, să te spovedești regulat, să te împărtășești cu Sfintele Taine cu binecuvântarea duhovnicului.

 

error: Content is protected !!