”Dacă nu știi rugăciuni pe de rost, așa trebuie să te rogi!” – Părintele Paisie Olaru

La părintele Paisie Olaru a venit o femeie să se spovedească. Ea l-a întrebat:

“Părinte, cum o fi cu mântuirea mea? Eu nu ştiu multe rugăciuni pe de rost, pentru că nu am fost dată la şcoală şi nu ştiu să citesc”.

Părintele a întrebat-o:
“Şi nu te rogi?”, la care ea a grăit:

“Mă rog, cum să nu mă rog”.

“Şi cum te rogi?”.

“Uite cum mă rog. Atunci când mătur prin casă zic în mintea mea: “Doamne, curăţeşte sufletul meu, cum curăţ eu gunoiul din casă”. Atunci când spăl rufe spun din nou: “Spală, Doamne, negreala păcatelor din inima mea, ca să fie frumoasă, aşa cum e o rufă curată şi spălată”. Când fac orice alt lucru spun aceleaşi cuvinte”.

Femeia l-a întrebat în final:
“Părinte, o fi bună rugăciunea asta?”, iar părintele Paisie i-a spus așa:

“Numai aşa să te rogi toată viaţa de acum înainte!”.

Rugăciune pentru îndepărtarea unui necaz

Atunci când norii negri s-au abătut asupra vieții dumneavoastră, există o rugăciune care, rostită cu credință și speranță în suflet, vă va aduce alinarea, vă întărește și vă ajută să depășiți orice necaz.

Se spune de 10 ori pe zi, timp de 9 marți, în fața icoanei Maicii Domnului
Pentru ca această rugăciune să aibă efectul dorit, în perioada în care o rostiți e bine să fiți curați și cu multă încredere în Preasfânta Fecioară. Rugăciunea se spune timp de 9 marți, de 10 ori pe zi, în fața icoanei Fecioarei.

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele. În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (aici se spune dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Se continuă apoi cu „Tatăl nostru”, apoi cu rugăciunea „Bucură-te Marie, cea plină de Har, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”.

 

error: Content is protected !!