Dumnezeu a lăsat pe pământ foarte multe plante vindecătoare, iar dafinul este o alternativă perfectă la medicamentele oferite de rețelele farmaceutice. Frunzele de dafin ne ajută să tratăm diferite problemele de sănătate.
Această plantă sănătoasă conține tanin, cineol, acid lauric, acid oleic, acid palmitic și acid linoleic.
Pe lângă gustul deosebit, pe care îl oferă mâncărurilor, odată consumat, dafinul poate trata și:
– Durerile de cap și migrenele
– Problemele nervului sciatic
– Retenția de fluide
– Sforăitul
– Slăbiciunea și energia redusă
– Cistita
– Oboseala musculară
– Infecțiile pielii
– Otita
– Spasmele
– Distensia abdominală și gazele
– Simptomele premenstruale
– Depresia
– Artrita
– Uretrita
– Contracțiile musculare și nervoase
– Lacunele mentale
Cel mai recomandat, pentru a trata toate aceste afecțiuni, este să prepari un ceai de dafin, urmând rețeta noastră:
Ingrediente
– 10 g. de frunze uscate de dafin
– 500 ml de apă
Mod de preparare
Fierbe apa, după care adaugă frunzele de dafin. Lasă la fiert pentru alte cinci minute, după care îndepărtează de pe foc. Strecoară ceaiul și adaugă miere după gust, asta după ce s-a răcit.
Acest ceai trebuie consumat de două ori pe zi și anume dimineața și seara.
Nu uita!
Frunzele de dafin sunt o sursă excelență de vitamina A, C, magneziu, mangan, potasiu, fier și calciu. Ajută digestia și tratează colicile, balonarea și ulcerele stomacului. Calmează durerile cauzate de artrită, așa că poți masa ulei din funze de dafin pe zonele dureroase.
Dacă vrei să previi mătreața, clătește părul după spălare cu același ceai preparat mai sus.
Frunzele de dafin pot trata și infecțiile, deoarece au proprietăți antifungice și antibacteriene.
Răceala sau gripa se tratează cu ușurință, folosind ceaiul de mai sus.
Frunzele de dafin reglează nivelul zahărului din sânge și sunt extrem de folositoare în tratarea diabetului.
Atenție!
Uzul extern poate provoca reacții alergice, cum ar fi dermatitele, iar femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să evite dozele medicinale preparate pe bază de dafin.
Arde frunze de dafin ca să te bucuri de aceste proprietăţi benefice pentru sănătate
Frunzele de dafin sunt nu numai un condiment cu gust plăcut, ci şi un potenţial remediu pentru diferite boli. De fapt, frunzele de dafin pot deservi numeroase scopuri, fiind adeseori folosite şi în industria produselor cosmetice pentru producerea de parfumuri.
Frunzele de dafin sunt folosite şi în medicina naturistă la prepararea de remedii, deoarece conţin concentraţii mari de minerale, vitamine şi antioxidanţi, oferind totodată proprietăţi antiinflamatorii, antifungice şi antibacteriene.
Arderea frunzelor de dafin atrage mai multe avantaje pentru sănătate. Pune câteva frunze uscate într-o scrumieră, apoi aprinde-le şi lasă-le să ardă mocnit timp de 10 minute.
Ce efecte are această practică?
Vindecă durerile de cap. Fiind bogate în cineol, pinen şi elemicină, frunzele de dafin reduc oboseala şi vindecă durerile de cap.
Reduce anxietatea. Frunzele de dafin conţin şi linalool, un compus care reduce stările de anxietate. Potrivit unui studiu purtat de Asociaţia Americană de Anestezie Medicală, este suficient să inhalezi fumul de frunze de dafin timp de 10 minute ca să alungi anxietatea.
Sprijină sănătatea sistemului respirator. Frunzele de dafin conţin mycren şi eugenol, a căror inhalaţie curăţă plămânii şi uşurează respiraţia.
Vezi aici care este planta miraculoasă pe care toată lumea o evită!
Ameliorează diabetul. Frunzele de dafin sunt de folos în tratamentul diabetului de tipul 2, şi reduc colesterolul, glicemia şi trigliceridele. Fiind bogate în antioxidanţi, frunzele de dafin stimulează producţia de insulină, ameliorând astfel diabetul.
Susţine sănătatea inimii. Mulţumită rutinei şi acidului cafeic, doi compuşi organici din componenţa frunzelor de dafin, inhalarea fumului emanat de arderea plantei sprijină sănătatea inimii. Rutina întăreşte capilarele inimii, iar acidul cafeic ţine sub control colesterolul rău.
Previne cancerul. Mulţumită antioxidanţilor, fitonutrienţilor şi altor compuşi organici precum catechinele, linaloolul şi partenolidele, frunzele de dafin pot fi folosite în tratamentul cancerului, dar mai ales pentru prevenirea bolilor canceroase.
Calmează durerea. Frunzele de dafin sunt grozave pentru alinarea durerilor de cap, de articulaţii şi de dinţi, precum şi a durerilor de artrită. Dacă inhalaţiile nu sunt de ajuns, poţi prepara şi consuma ceaiuri de dafin, care au un efect analgezic mai puternic.
Este benefică în timpul sarcinii. Femeile gravide sunt sfătuite de multe ori să crească aportul zilnic de acid folic, iar frunzele de dafin conţin această substanţă. Acidul folic trebuie suplimentat mai ales în primul trimestru de sarcină, perioadă în care fetusul este astfel mai ferit de malformaţii congenitale.
Citește aici despre adevărata Plantă a învingătorilor!
Creşte imunitatea. Bogate în vitaminele C şi A şi mineralul zinc, frunzele de dafin sunt un tonic excelent pentru sistemul imunitar.
Stimulează digestia. Frunzele de dafin calmează problemele stomacale şi intestinale, putând fi de ajutor chiar şi împotriva bolii celiace şi a sindromului de colon iritabil. În plus, frunzele de dafin pot vindeca problemele de flatulenţă.
Previne insomnia. Inhalarea fumului emanat de arderea frunzelor de dafin alungă insomnia prin inducerea unei stări de relaxare profundă. Ca să potenţezi efectul sedativ al frunzelor, foloseşte extracte concentrate. Diluează câteva picături de extract cu apă şi bea amestecul seara înainte de culcare.