De ce li se întâmplă lucruri rele, oamenilor buni? 6 explicații posibile

De ce li se întâmplă lucruri rele, oamenilor buni? Ți-ai adresat vreodată această întrebare?

Îmi amintesc cât de des mi-o adresam în trecut și nu reușeam să fac lumină în această situație.

De ce li se întâmplă oamenilor buni lucruri rele?

Era oare ceva cu acești oameni, iar eu nu îmi dădeam seama?

Există mai multe motive pentru care aș putea spune că această întrebare are varii răspunsuri. Să vedem care sunt perspectivele, pe care trebuie să le luăm în calcul.

Perspectiva păgână

Păgânii cred în zei, așa că se supun pedepsei datorată acțiunilor lor. Așa că, dacă te consideri un om bun, dar totuși ți se întâmplă o serie de lucruri rele, este posibil să fi supărat cu ceva Zeii.

Poate că prietenii sau membrii familiei habar au de răutățile tale, însă zeii le notează și te pedepsesc, la momentul potrivit.

Perspectiva ateistă
Pentru atei orice perspectivă este luată la întâmplare.

Cunosc mulți atei, care susțin că atunci când li se întâmplă ceva rău, nu este nimeni de vină, pur și simplu așa a fost să fie. Acest tip de perspectivă poate duce la o depresie, pentru că ateii nu cred în Karmă și nu cred că ceva rău li s-ar putea întâmpla doar pentru că fac rău.

Perspectiva creștină
Conform Vechiului Testament, Moise i-a spus lui Aaron că oamenii buni se vor întâlni cu situații rele, pentru a se întări.

Acest răspuns ți se poate da și ție, așa că poți vedea problemele din viața ta asemeni unor lecții din care să înveți, un soi de test spiritual.

Ignoranța
Acesta este un punct de vedere pentru mulți oameni și se datorează lipsei de educație și informare. Uneori, viața îi duce pe drumuri periculoase sau le aduce în cale oameni toxici, pentru a-i zdruncina și pentru a-i face să deschidă ochii către realitate, însă dacă nu iau nicio măsură, toată viața lor va fi înconjurată de probleme.

Nedreptate și ură
Ni se întâmplă des să ne trezim în situații care nu sunt drepte, uneori suntem molestați fizic, mental sau sub o formă rasistă și ajungem să ne adresăm întrebarea: „ de ce mie? Nu am făcut niciun rău nimănui!”

Uneori lucrurile chiar se întâmplă cu un motiv, cum ar fi acela de a învăța că oamenii nu sunt drepți, iar viața încearcă să ne întărească. Stai liniștit, acei oameni vor fi pedepsiți în cele din urmă, nu încerca să îți faci singur dreptate.

Legea atracției
Dacă ai făcut rău, fără să realizezi, la un moment dat în viața ta, acesta se va întoarce când nici nu îți dai seama. Știu că suntem oameni și astfel suntem supuși greșelii, dar atunci când ți se întâmplă ceva rău, nu mai întreba „ de ce mie?” mai bine gândește-te ce ai făcut rău!

Concluzia?
Dacă am încerca fiecare dintre noi să fim mai buni, poate că nu am mai ajunge în situația de a ne adresa acestă întrebare. Nu există oameni buni sau răi, fiecare dintre noi greșește la un moment dat, fie că vrei sau nu să accepți această situație!

error: Content is protected !!