De ce ne adresăm Maicii Domnului cu: „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuieşte-ne pe noi?” Puțină lume știe asta!

O rugăm pe Maica Domnului să ne mântuiască, iar Maica Domnului îl roagă pe Fiul ei, care sunt această putere. Și Acela se confruntă cu hatârul, pentru că o iubește mult pe Maica Sa.

Gheronda, cineva ne-a întrebat: “De vreme ce mântuirea noastră este în mâinile lui Dumnezeu, de ce ne adresăm ei:” Preasfântă Mănăstirea lui Dumnezeu salvează-ne noi “, atunci când suntem chemați în rugăciune?”.

– Să presupunem că femeia este vecină cu mama unui ministru. Pe care o rog să ajute să găsească un loc de muncă pentru copilul ei. Vecina se arată binevoitoare, dar nu va găsi ea însăși locul de muncă, ci va ruga pe fiul ei, care ca ministru, este această posibilitate și va face vânzarea hatârul mamei.

Tot așa și noi, o să ne rugăm pe Maica Domnului să ne mântuiască, iar Maica Domnului Îi roagă pe Fiul ei, Care sunt această putere. Și Acela se confruntă cu hatârul, pentru că o iubește mult pe Maica Sa.

Sursă: doxologia.ro

Te-ar putea interesa și: Maica Domnului te izbește de necazuri, nenorociri și dureri, de toate greutățile și problemele! Să spui rugăciunea aceasta din toată inima:
Maica Domnului te izbește de necazuri, nenorociri și dureri, de toate greutățile și problemele! Să spui rugăciunea aceasta din toată inima:

Rugăciune spre Preasfânta Mărturisirea de Dumnezeu, la vremea necazului și a durerii

Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz și strâmtorare îmi umplu sufletul, întru-tot Sfântă Maică, liniștește-ți sufletul cu pacea Fiului tău și alungă deznădejdea și prăpădirea sufletului meu cu harul Său. Potolește furtuna păcatelor mele care îmi păstrează frigul ca un vierme în foc și stinge-i flăcările.

Umple-mi inima de jurământ, Preacurată Maică și împrăștie fagura nelegiuirilor mele de la fața mea, pentru că acestea împresoară și mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău.

Sufletul meu se simte sfârșit; totul este greu, chiar și rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele soptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresală. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topește gheața din jurul meu sufletului și încălziște-mi inima cu dragostea ta.

Nu-mi pune nici o încredere în apărare venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică și Fecioară. Nu îți faci un popor, ci primești rugăciunea robului tău. Tristețea mă cuprinde. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor.

Nu am nici o apărare, nici nu am loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruite în lupta aceasta și nu am altă mângâiere decât în ​​tine, Preasfântă Maică. O, nădejde și apărarea tututror credincioșilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea!

Preasfântă Maică a lui Hristos, Preacurată, Preabinecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum satana mă scufundă ca valurile mării lovesc corăbiile! El mă urmărește ziua și mă tulbură noaptea.

Nu am pace – sufletul meu pleacă, duhul meu se cutremură. Grăbește, Preaslăvită Maică și mă ajută! Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de-a mea și să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârșit.

O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta plină de iubire este nesfârșită și este cel mai mare vrăjmaș al puterilor de la idol.

Chiar atunci când cel mai mare păcătos cade în străfundurile hellului, împingând forțele diabolice, dacă acesta strigă către tine, tu ești gata să eliberezi din legăturile lui hell. Slobozește-mă și pe mine!

Privește cum satana vrea să mă facă să mă împiedic și să-mi împrobească credința, dar eu îmi pun toată nădejdea în Domnul. Slavă ție, ceea ce e mai cinstit decât heruvimii și mai mare decât fără simțire decât serafimii! Amin.

error: Content is protected !!