De ce trebuie să spunem rugăciuni la miezul nopții!

Aveți nevoie să vă schimbați viața? Apropiați-vă de Dumnezeu și spuneți rugăciuni la miezul nopții. Au cea mai mare eficacitate, mai ales dacă sunt rostite cu sufletul deschis și infinită credință…

În ceasul nopții a înviat Mântuitorul
De ce este atât de importat să ne rugăm la miezul nopții? Atunci este momentul când a înviat Mântuitorul și a lăudat pe Domnul.

De aceea, toți credincioșii trebuie să-i urmeze exemplul și să aducă laudă Tatălui la acea oră.

Este foarte important, ca imediat după ce vă treziți să spuneți aceste cuvinte: „În miezul noptii m-am sculat să mă mărturisesc Ție spre judecățile dreptății Tale”.

Rostiți psalmul 50
După aceasta, ar fi indicat să citiți întreg psalmul 50 stând în picioare, făcând în același timp metanie, mărturisind cu lacrimi păcatele și rugându-l pe Mântuitor să vă dea ajutor în toate problemele pe care le aveți.

Când citiți mai mulți psalmi, după fiecare dintre ei se spune Aliluia. Spre dimineață, sfinții părinți recomandă citirea următorului psalm:

“Dumnezeule, Dumnezeul meu, către Tine mă înec, însetat-a de Tine sufletul meu”, iar în zorii zilei spuneți următoarele cuvinte: “Binecuvântați, toate lucrurile Domnului, pe Domnul” și: “Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, întru oameni bunăvoire! Lăudamu-Te, bine Te cuvântăm, ne închinăm Ție…”.

Rugăciune pentru îndepărtarea unui necaz

Atunci când norii negri s-au abătut asupra vieții dumneavoastră, există o rugăciune care, rostită cu credință și speranță în suflet, vă va aduce alinarea, vă întărește și vă ajută să depășiți orice necaz.

Se spune de 10 ori pe zi, timp de 9 marți, în fața icoanei Maicii Domnului
Pentru ca această rugăciune să aibă efectul dorit, în perioada în care o rostiți e bine să fiți curați și cu multă încredere în Preasfânta Fecioară. Rugăciunea se spune timp de 9 marți, de 10 ori pe zi, în fața icoanei Fecioarei.

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele. În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (aici se spune dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Se continuă apoi cu „Tatăl nostru”, apoi cu rugăciunea „Bucură-te Marie, cea plină de Har, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”.

 

error: Content is protected !!