„Domnul mi-a dat o viață foarte frumoasă. Sunt gata de plecare. Dar aș avea o ultimă dorință ” spune o bătrână pe patul de spital

Sunt oameni pentru care sfarsitul nu are nimic fioros sau inspaimantator. Pentru ca stiu ca ceea ce au primit si au lucrat bun in viata se va prelungi in eternitate si chiar va fi cu mult mai mult rasplatit acolo.

O batrana, pe patul de spital, vorbea senina cu preotul care venise s-o viziteze. „Domnul mi-a dat o viata foarte frumoasa. Sunt gata de plecare. Dar as avea o ultima dorinta: cand va fi inmormantarea mea, vreau sa mi se puna in mana o lingurita.“

„O lingurita?“, se arata surprins preotul. „Dar de ce vreti sa fiti inmormantata cu o lingurita?

„Intotdeauna mi-a facut placere, atunci cand eram tanara, sa iau parte la nunti, iar acum, mai in varsta, sa particip la agapele organizate la biserica de hram sau alte sarbatori. Si de fiecare data cand ajungeam la locul meu, ma uitam sa vad daca langa farfurie era asezata lingurita. Stiti ce insemna aceasta?“

„Nu“, raspunse preotul. „Asta insemna ca la final trebuia sa vina prajitura si inghetata.

Adica, ceea ce este mai bun vine la sfarsit.

Tocmai aceasta vreau sa spun la inmormantarea mea. Cand va trece pe langa sicriul meu, lumea se va intreba: «Pentru ce aici o lingurita?» Vreau ca dumneavoastra sa le raspundeti ca am lingurita in mana pentru ca ceea ce este bun, de-abia de acum urmeaza.“

Dupa o povestire din volumul „Istorioare pentru suflet“, Bruno Ferrero, Galaxia Gutenberg, 2007

Întrebări ale căror răspunsuri te vor face să înțelegi însemnătatea reală a vieții

Semnificația vieții este una dintre acele întrebări la care te gândești o viață și tot nu găsești un răspuns elocvent. Este una dintre acele întrebări pe care ni le adresăm cu toții, dar care cuprinde, la rândul ei atât de multe alte întrebări.

Uneori, găsirea sensului vieții poate fi aproape imposibilă. Depinde de cine ești , cât de mult îți dorești să aflii și cât ești dispus să cunoști.

Fiecare dintre noi prețuim lucruri diferite, în momente diferite, dar există o serie de întrebări care ne fac să ne gândim la micile complicații ale vieții.

Viața este mult mai mult decât răspunsul la o singură întrebare, așa că răspunsurile la întrebările de mai jos, pot reprezenta suma cunoașterii tale.

Ce este mai important, să progresăm sau să conservăm?

Rasa umană impune o mare inovare, dar facem acest lucru cu prețul lumii în care trăim. Mediul suferă din cauza progresului nostru.

Cu cât citești mai mult, cu atât ajungi să te întrebi mai tare dacă progresul tehnologiei vine cu prețul păstrării lumii în care trăim și chiar și a propriei noastre stări de sănătate.

De ce nu avem un limbaj global?

Comunicarea este una dintre cele mai importante aptitudini de care de bucură oamenii. Este curios, totuși, că nu am evoluat cu toții sub un fel de limbă globală, vorbită de toți, pentru a permite comunicării să prospere.

Importanța culturii și a patrimoniului a pipernicit cu integrarea la nivel mondial și a evidențiat importanța noastră, ca oameni.

De ce lăsăm banii să ruineze vieți, când este ceva ce noi înșine am creat?

Una dintre cele mai importante întrebări care ne fac să ne gândim la semnificația vieții este semnificația banilor. Banii controlează literalmente fiecare aspect al vieții noastre, chiar dacă oamenii i-au creat.

Le permitem să distrugă viața celor săraci și să dețină controlul asupra vieții celor care vor mai mult. Le permitem să ne acorde statutul și să ne judece. Din punct de vedere filosofic, conglomeratul banilor s-a creat de om, și sunt cei care produc cele mai mari nenorociri.

Putem avea cu adevărat credință în ceva ce nu putem dovedi?

Religia este un aspect curios pentru mulți. Pentru cei care nu cred, poate fi confuz cum putem avea încredere în ceva ce nu putem vedea.
Religia nu este singurul lucru în care credem și pe care nu-l putem vedea. Crezi în existența microbilor, dar tu nu îi poți vedea cu ochiul liber, ei există doar pentru că cineva i-a văzut și ți-a spus că asta sunt, așa este?

Este curios că avem o astfel de credință orabă în lucrurile științifice, pe care nu le putem vedea, și totuși îi judecăm pe alții pentru credință și religie.

Dacă teama nu ar exista, ce ai face?

Frica este un sentiment care ne trage pe toți înapoi. Teama de a fi rănit, teama de respingere, teama de eșec. Dacă teama nu ar exista, ce ai face ? Pentru ce te-ai strădui? Ce ai încerca să realizezi?

Este dragostea, cu adevărat, răspunsul?

Dragostea este subiectul a sute de cântece , poezii și tablouri, dar este ea, cu adevărat răspunsul și, dacă dae, la ce este răspunsul?

Putem găsi fericire în realizări și în viețile noastre personale, dar avem nevoie de dragoste pentru a ne simți compleți?

Întrebările care te fac să te gândești la sensul vieții nu au neapărat un răspuns, dar te pot face să te gândești la cele mai importante aspecte ale vieții tale. Aceste întrebări te pot ajuta să realizezi ceea ce este cu adevărat important pentru tine.

error: Content is protected !!