Fetița-fenomen! Știe Crezul la câțiva anișori. Modul în care se roagă te cucerește pe loc – VIDEO

Acum 3 ani, o fetiță cucerea România spunând rugăciunea „Crezul” din memorie, lucru care i-a uimit pe toți.

Micuța este ajutată de unul dintre părinți în timp ce rostește o rugăciune destul de greu de ținut minte chiar și pentru un om mare.

Fetița care are doar câțiva anișori își împreunează palmele și se pregătește de rugăciune, așa cum au învățat-o părinții ei.

Mulți au comentat ulterior că nu este normal ca un copil să fie îndoctrinat de mici cu rugăciuni pe care să le învețe, însă în fața criticilor pălește candoarea, dulceața și inocența micuței pe care o puteți urmări în videoclipul de mai jos!

Iată și textul rugăciunii Crezul:

„Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor. Si intru Unul Domn Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iara nu facut.

Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut, Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire.

S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, Si S-a facut om.

Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat. Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi.

Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui, Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii a caruia imparatie nu va avea sfarsit.

Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit. Carele a grait prin prooroci.

Intru Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, Marturisesc Un Botez, spre iertarea pacatelor. Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie. Amin!

Ce să nu faci în luna august! E cel mai mare păcat! Creștinii trebuie să fie atenți

Tu știi ce să faci începând cu data de 1 august ca să îți meargă bine? În ultima lună a verii sunt unele lucruri pe care le-ai putea evita și altele pe care este bine să le faci. Iată despre ce este vorba.

Ce să faci începând cu data de 1 august ca să îți meargă bine
La începutul lunii se ține post. Este vorba despre postul Adormirii Maicii Domnului. Dacă acest post este ținut așa cum se cuvine, atunci creștinii se vor purifica trupește, dar și sufletește. De asemenea, bolile grave se pot vindeca în urma postului. Se spune că luni, miercuri și vineri în timpul postului este bine să nu se mănânce nimic până la ora 15:00.

Desigur, nu oricine poate face asta și nu este recomandat să faci acest lucru dacă ai unele probleme de sănătate, de exemplu. După aceea se poate consuma numai hrană uscată. În zilele de marți și de joi se pot consuma legume fierte, însă fără untdelemn.

Pe data de 2 august este Ziua Ursului. Nu se merge la scăldat și nu se fac treburi gospodărești. Asta pentru a nu se abate stricăciunile asupra casei.

CITEȘTE ȘI: Începe postul Adormirii Maicii Domnului. Tot ce trebuie să știi

CITEȘTE ȘI: Ce sa nu faci in postul Adormirii Maicii Domnului

Pe 6 august este Ziua schimbării la față. Este dezlegare la pește, vin și ulei. În acea perioadă nu este bine să se facă nunți. Pe data de 11 august este pomenit Sfântul Nifon, cel care ajută la nevoie. Pe 26 august sunt pomeniți Sfinții Sfinții Adrian și Natalia, protectorii căsniciei, iar pe 29 august este o altă sărbătoare: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

În luna august se pomenesc și cei 7 Sfinți Mucenici Macabei. Creștinii respectă această zi. Duc la biserică flori și spice de grâu. Acestea vor fi sfințite și apoi folosite ca flori de leac. Boabele de grâu sfințite vor fi folosite ca semințe pentru o recoltă bogată.

Așadar, în luna august vor fi unele sărbători. Mai sus ai văzut depsre ce este vorba. De asemenea, este bine să ții cont de ceea ce se face în acele zile de sărbătoare.

 

error: Content is protected !!