Florii 2019. Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o spui la ziua numelui

Florii 2019. Creștinii Ortodocși care poartă nume de flori, sau derivate ale acestora, își serbează în acest an onomastica pe data de 21 aprilie. Intrarea Domnului în ierusalim este zi de mare sărbătoare, cinstită de credincioși prin rugăciune și dezlegare la pește.

Sfânta Duminică a Floriilor încheie Postul cel de 40 de zile al Sfintelor Paști, rânduit de către Biserica Ortodoxă. Această sărbătoare o găsim în calendarul ortodox sub denumirea de Intrarea Domnului în Ierusalim.

Florii 2019. Rugăciune la ziua numelui

„Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viață ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din întunericul neființei și viață mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijinește în necazuri și-mi întâmpina trebuințele. Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, indreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale,- când mă poticnesc, Tu mă sprijinești; când cad, Tu mă ridici,- și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părinteștile Tale brațe. O, cât de multe sunt datoriile mele către Ține, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părintească Ta bunătate și îngrijire.

Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință că bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă povățuiască totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului (al cărui nume îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.”

error: Content is protected !!