Greșeli care nu trebuie făcute în biserică

Dacă vrem să fim cu adevărat fii ai lui Hristos și să ne bucurăm de darurile cerești, trebuie să avem grijă ca atunci când intrăm în sfânta biserică să nu facem anumite greșeli. Despre ce este vorba, aflați în rândurile de mai jos.

Duceți un dar cât de mic

– Orice creștin care se hotărăște să calce pragul sfintei biserici, trebuie, mai întâi de toate să se împace cu toți cei care a fost certat.

– Foarte important de știut este că bărbații vor intra fără să aibă nimic pe cap și vor sta întotdeauna pe partea dreaptă a sfântului lăcaș.

– Femeile vor avea mereu capul acoperit și vor asista la slujbă, stând în partea stângă.

– Sfinții părinți spun că întotdeauna trebuie adus la biserică un dar cât de mic din casa noastră, fie că e o lumânare, un ban, un pahar cu vin.

Trebuie să ajungeți înainte să înceapă slujba
Chiar dacă e foarte greu, datorită timpului să ajungem la biserică când ne dorim, e bine să facem tot posibilul să ajungem întotdeauna înainte să înceapă slujba.

Dacă totuși nu se întâmplă așa, se sărută icoana apoi se ocupă locul în liniște.

Citește aici cum trebuie să ne îmbrăcăm când intrăm în biserică

Un păcat mare este vorbitul în biserică
Orice credincios trebuie să urmărească cu mintea tot ce se spune și să repete rugăciunile în gând. Mai mult decât atât,ascultați cu luare aminte slujba până la sfârșit. Doar așa ne facem datoria cum se cuvinte în fața Domnului.

Cum ne îmbrăcăm când intrăm în biserică

Se spune că fiecare se îmbracă după cum îi este sufletul și cum simte. Dar oare acest lucru se potrivește și cu momentul în care intrăm în sfânta biserică?

Simplu, curat dar mai ales decent!
Pentru Dumnezeu diferența nu o face niciodată haina cu care este înveșmântat trupul, dar asta nu înseamnă ca putem purta orice obiect de îmbrăcăminte atunci când pășim în lăcașurile Domnului.

Indicat ar fi să alegem doar lucruri simple, curate dar mai ales decente.
Este foarte adevărat în perioada Vechiului Testament, îmbrăcămintea femeilor nu se deosebea cu mult de cea a bărbaților, ambele sexe purtând acea robă care purta denumirea de kippah. Bărbații purtau însă ceva în plus, un șal special cu noduri sau ciucuri, de fapt o eșarfă folosită pentru rugăciune care purta numele de tallit. Pantaloni purtau doar preoții și leviții.

Citește aici de ce nu trebuie să aprindeți niciodată lumânările fără să faceți înainte o rugăciune!

Este mai importantă fusta decât credința din suflet?
Un vechi text spune de asemenea ca „Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti. Căci, oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeu”.

Dar oare atunci când te cheamă Domnul la el contează atât de mult dacă porți fustă sau pantaloni?
Este mai păcătoasă o femeie îmbrăcată într-un costum decât una care e înveșmântată într-o fustă? Nu e normal ca singurul în măsură să ne judece este doar Mântuitorul și nu noi, muritorii?

Bucuria întâlnirii cu Dumnezeu nu ține de nici fel de element pământesc. Decența și credința în mântuire sunt cele mai apreciate, acolo, Sus…

 

error: Content is protected !!