Insula Evvia: A plouat torențial după o procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Rusul

După ce acum câteva zile, în spațiul on-line au circulat mai multe fotografii realizate pe insula grecească Evvia, în care se putea observa cum Mănăstirea Sfântului David a scăpat neatinsă de ghearele focului, la finalul săptămânii trecute, încă o veste bună din acest loc s-a răspândit cu repeziciune: în orașul Prokopion, ploaia a stins incendiul care amenința biserica Sfântului Ioan Rusul.

onform Agenției de știri elene „Ortodoxia”, la îndemnul ierarhului locului, Părintele Nikolaos, parohul bisericii Sfântului Ioan Rusul a organizat o procesiune în care au fost purtate icoana Sfântului, cea a Sfinților Împărați Constantin și Elena, dar și alte sfinte moaște aflate în biserica parohiei. La manifestarea religioasă au participat mulți credincioși, în pofida faptului că o parte dintre ei primiseră deja ordine de evacuare din partea autorităților.

Procesiunea s-a încheiat în jurul orei 22.00, iar în dimineața zilei de 7 august, în jurul orei 3.00, o ploaie torențială însoţită de rafale de vânt a căzut timp de 20 de minute și a reușit să stingă incendiul, salvând în mod minunat locuințele și biserica din orașul Prokopion. (Ascultați AICI mărturia integrală a Părintelui Nikolaos).

În insula Evvia, a doua ca mărime din Grecia, peste 150 de case au fost distruse în urma incendiilor de vegetație din ultimele zile. Sute de persoane au fost deja evacuate din calea flăcărilor care au devastat o suprafaţă de cel puţin 35.000 de hectare de teren.

Amintim faptul că, un modul de intervenție din România, specializat în stingerea incendiilor de pădure a fost dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Este vorba despre 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

error: Content is protected !!