Intrarea în biserică a Maicii Domnului- lucruri pe care nu trebuie sa le faci

Intrarea în biserică a Maicii Domnului  sau Vovidenia este una dintre cele mai mari sărbători din an.

Este prima sărbătoare mare din timpul Postului Crăciunului, în care se rememorează momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost dusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim, pentru a o dărui lui Dumnezeu.

Este o sărbătoare a luminii, care sparge întunericul iernii și are un rol important pentru tți credincioșii. Află ce nu ai voie să faci în această zi importantă.

Lucruri interzise de intrarea în biserică a Maicii Domnului

Astăzi, 21 noiembrie, când se sărbătorește intrarea în biserică a Maicii Domnului, credincioșii țin cont de mai multe tradiții pentru a se asigura că vor fi feriți de ghinion și vor avea noroc tot restul anului.

Astfel, azi ar trebui să știi că nu ai voie să speli, să coși, să faci curățenie sau să faci orice treburi casnice. Dacă respecți acest obicei, îi vei arăta respectul Sfintei Fecioare Maria.

Mai mult, nu uita de cei care au murit în condiţii suspecte, înecaţi şi fără lumânare. Astfel, dă-le de pomană azi și aprinde-le o lumânare. Lumina adusă azi celor trecuți în neființă se spune că niciodată nu se va stinge și mereu la va lumina calea acestora în Lumea de Dincolo.

Mai mult, azi nu se prelucrează lâna, deoarece se spune că în acest mod sunt protejate animalele.

Nu uita că azi nu trebuie să te cerți cu nimeni sau să ții supărare, pentru că relația voastră niciodată nu se va mai remedia și lucrurile vor rămâne tensionate între voi pentru totdeauna.

Azi e timpul să te împaci cu toată lumea, sa lași deoparte răutatea și să profiți de această zi magică pentru a fi prieten cu toți.

Fii atent azi și nu lăsa ziua să treacă fără să ungi uşile şi ferestrele cu usturoi, pentru a învinge spiritele rele care sunt foarte active în această zi. Tot azi se zice că cerurile se deschid, iar cei trecuți în neființă vin pe pământ și merg la casele lor.

Astfel, în această zi, nu umbla singur pe stradă și asigură-te că ești mereu însoți, pentru a nu trage o sperietură mare atunci când ai putea primi un semn ciudat.

Tot azi, se zicea că oamenii pot înțelege glasul animalelor și comunică cu acestea foarte ușor.

error: Content is protected !!