Învata sa multumesti pentru tot ce se intampla in viata ta si te vei putea bucura cu adevarat

Dumnezeu binecuvântează din plin în fiecare zi, pur și simplu, nu toți știu să vadă și să aprecieze asta. Din păcate, conștientizarea valorii unui lucru, de obicei, are loc după ce acesta e pierdut. Asta este natura păcătoasă a omului.

DACĂ NU ȘTII SĂ TE BUCURI DE O CANĂ CU CEAI, BUCURIA TA NU VA DURA PREA MULT, CHIAR DACĂ MÂINE DUMNEZEU O SĂ-ȚI DEA O CASĂ!
Bucuria și recunoștința depind nu de mărimea darului, dar de capacitatea de a te bucura de el și a mulțumi pentru el. Să nu crezi că doar cadourile scumpe și foarte dorite te pot face să le apreciezi din toată inima.

Dacă nu vei ști să fii mulțumit de ceea ce ai acum, află că nu vei fi satisfăcut nici dacă vei avea parte de cel mai mare bine, pe care ți-l poți imagina. Satisfacția nu rezultă din posesia unui anumit număr de lucruri bune, ea este o stare a sufletului, care știe să fie mulțumit și recunoscător.”…

TIMUR RASULOV, „ÎNCHINAREA DIN ÎNTUNERIC”
Dumnezeu ne ocrotește la orice pas, însă este de datoria noastră să ducem la bun sfârșit planurile sale, cu fiecare dintre noi. Dacă nu știm să despachetăm cadoul pe care ni-l oferă, nici nu ne vom putea bucura de el.

Nu trebuie să uiți niciodată să fii mulțumit de ceea ce îți oferă Dumnezeu, gândește-te că cei din jur au mult mai puțin decât tine și, totuși sunt fericiți… totuși viața merită trăită cu bune și cu rele, dar mai ales cu credința în Dumnezeu!

Învață să mulțumești și vei fi mult mai sănătos atât fizic, cât și moral!

Politețea face parte din educația noastră, este condiția oricărei culturi. A ști să te bucuri de orice lucru, așa cum a fost el dobândit (familia, sănătatea, casa…), presupune a ști să apreciezi mai bine viața cu tot ceea ce face parte din ea.

Înseamnă să conștientizezi că ai norocul de a avea ceea ce ai, în loc să te focalizezi pe ceea ce-ți lipsește.

Mulțumirea/gratitudinea merge mână în mână cu alte virtuți: generozitatea, modestia, calmul…

Acea persoană care va ști să mulțumească pentru un lucru, oricât de mic ar fi el, își va întări…
…legăturile cu ceilalți
Recunoștința este departe de interesul cuiva față de anumite probleme materiale. Prin urmare, persoanele cele mai recunoscătoare au tendința  să fie mai empatice și nu să se compare cu ceilalți.

Acest lucru arată că luându-i pe ceilalți în considerare îi respectați și-i ascultați. Mai înseamnă că aveți mai multă încredere în voi înșivă și că reciproca este valabilă. În plus, se adâncește sentimentul că faceți parte din societate.

…sanătatea morală și fizică
Numind lucrurile pentru care sunteți recunoscători, deveniți mai conștienți de ceea ce vă aduce viața.

Sunteți într-o etapă de prosperitate și nu de lipsuri. Veți dovedi mai ușor sentimentele de bucurie și mai puțin pe cele de resentimente și de regrete.

Pe de altă parte, a mulțumi cuiva pentru ceva este o atitudine pozitivă. Acest gen de emoție acționează asupra imunității și vă  protejează de anumite boli: diminuează stresul, scade tensiunea. Mai mult, reglează ritmul cardiac.

Adesea, este mai ușor pentru o persoană care practică gratitudinea să aibă grijă de ea, adoptând o igienă de viață sănătoasă.

A spune mulțumesc se cultivă și se învață
De exemplu, compuneți scrisori persoanelor care au făcut ceva important pentru voi. Sau, spre sfârșitul zilei, treceți în revistă tot ceea ce ați trăit pozitiv încă de la trezire.

Transmiteți acest obicei copiilor sau nepoților, celebrând cu ei succesul, chiar dacă nu este la înălțimea la care vă așteptați.

Poate fi reușita la un examen sau primul tur cu bicicleta, fără să fie însoțiți.
Potrivit unei vorbe din popor, a spune mulțumesc nu costă nimic și  întotdeauna va produce plăcere.

error: Content is protected !!