Lecția impresionantă a unui călugăr: „Doar așa te poți chema bun creștin și poți spera la mântuire”

Lecție călugăr a oferit o adevărată lecție de viață. Uneori ajungem să îl contestăm pe Dumnezeu pentru necazurile pe care le avem în viață sau poate pentru neajunsuri.

Se spune că demult, un om l-a întrebat pe un călugăr:

– Părinte, cine-i cu adevărat drept înaintea lui Dumnezeu ? Am auzit povestindu-se despre o mare minune: un om care putea să zboare, să se înalțe singur în văzduh.

Este oare acesta semn că-i drept înaintea lui Dumnezeu, asemenea sfinților ?

Dragul meu, dacă Dumnezeu ar fi vrut ca noi să zburăm, atunci ne-ar fi dat aripi. Rostul nostru este de a fi buni creștini. Pentru a fi sfânt nu trebuie să te înalți în văzduh cu trupul, căci doar sufletul trebuie să ți se înalțe spre cer, prin rugăciuni și fapte bune.

Cel cu inima curată se va deosebi de ceilalți, astfel, după viața sa liniștită și după traiul cumpătat, potrivit secretele.com.

Rugăciunea care te scapă de visele urâte

Atât copiii cât și adulții pot avea vise urâte sau chiar coșmaruri. Acestea pot fi declanșate de diverși factori, printre care stresul, un traumatism sau privarea de somn. Citiți această rugăciune înainte de a adormi și vă veți găsi liniștea.

„Dumnezeule, întru numele Tău mântuiește-mă și întru puterea Ta mă judecă Dumnezeule, ascultă rugăciunea mea; Pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine și mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea și m-am abătut. Inima mea s-a tulburat întru mine și frica a căzut asupra mea. Temere și cutremur au venit peste mine și întunericul m-a acoperit.

Doamne, Dumnezeule mântuirii mele, ziua am strigat și noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugăciunea mea, că s-a umplut de rele sufletul meu și viața mea de iad s-a apropiat!

Miluiește-mă, Doamne, că neputincios sunt! Vindecă-mă, că s-a tulburat foarte sufletul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea.

 

error: Content is protected !!