Locuri făcătoare de minuni din România te așteaptă

E plină țara asta de locuri minunate și de obiecte de cult încărcate de har divin. E chiar păcat să nu cunoști aceste locuri făcătoare de minuni.

Minunile s-au ţinut lanţ pe plaiurile mioritice, de-a lungul anilor. Și se mai înfăptuiesc şi azi. Iar asta li se datorează, în mare parte, icoanelor făcătoare de minuni.

Locuri făcătoare de minuni
În judeţul Tulcea, în comuna Frecăţei, se află unul dintre cele mai importante lăcaşuri de închinăciune, Mânăstirea Celic Dere. Situată la numai 22 km de Isaccea, a fost construită pe la 1841 de către călugări români şi ruşi. Mânăstirea păstrează o colecţie de artă medievală, obiecte de cult, chiar şi o icoană adusă tocmai de la muntele Athos. Tot aici sălăşluieşte şi icoana făcătoare de minuni a Domnului Iisus Hristos, încă de pe vremea războiului ruso-turc. Se mai numeşte şi „Icoana care se curăţă singură”.

Tot în Paraclisul bisericii veghează la binele credincioşilor aflaţi în nevoie încă o icoană făcătoare de minuni, cea a Maicii Domnului Nerosaiskaia. Tot pe aceste meleaguri, la vreo 20 km de Călăraşi, lângă Ostrov, se înalţă plină de semeţie Mânăstirea Dervent. Loc binecuvântat de Dumnezeu, înveşmântat azi cu straie noi. Mânăstirea Dervent îşi oferă harul divin tuturor credincioşilor. Nu puţini cei ce şi-au găsit tămăduirea sub icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului sau sub oblăduirea Sfintelor Cruci din piatră masivă.

Pătrunde în triunghiul credinţei
Despre Mânăstirile Corbii de Piatră, Nămăieşti şi Cetăţuia lui Negru Vodă se spune că ar fi poziţionate sub forma unui triunghi echilateral cu latura de 20 km. Prima se află în comuna Corbi, pe şoseaua Câmpulung-Domneşti, a doua la 10 km de Câmpulung Muscel, iar a treia pe şoseaua Câmpulung-Târgovişte, în comuna Cetăţeni. Considerată, pe bună dreptate, o enigmă, Mânăstirea Corbii de Piatră nu poate fi descrisă în cuvinte. E scobită în stâncă şi nu poţi intra decât de-a buşilea.

La fel de enigmatică e şi Mânăstirea Nămăieşti, cioplită în munte, la 5 km de Câmpulung. Se spune că aici ar sălăşlui una dintre cele mai vechi icoane ale creştinătăţii, una dintre cele 12 pictate de Sfântul Apostol Luca la dorinţa Maicii Domnului. Un alt lăcaș mai puțin cunoscut, dar plin de har este Mânăstirea Țigănești, în Codrii Vlăsiei, zidită de călugări români de la muntele Athos, în secolul al XVII-lea. Aici se păstrează şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus în braţe.

error: Content is protected !!