Mănăstirea din Munții Făgăraș, locul unde se împlinesc dorințele tuturor!

Anul acesta mi-am petrecut concediul la munte și în multele vizite pe care le-am făcut împrejurimilor românești, am ajuns la o mănăstire cu o vibrație energetică rară.

Mănăstirea Șinca Veche este situată la Șinca Veche, în cotul format de Munții Făgăraș și Perisani, la 45 de kilometri de Brașov și la 22 de kilometri de Făgăraș.
Am ajuns destul de ușor cu mașina, iar drumul oferă toate indicatoarele necesare pentru a ajunge exact la mănăstire. Cum am ajuns aici? Îndrumată de o bună prietenă, care îmi spusese că este locul unde se împlinesc dorințe.

Se pare că mănăstirea datează din anul 1742, moment când bisericile ortodoxe erau interzise, dar există și păreri cum că mănăstirea datează de mii de ani, având origini dacice.

Mănăstirea are două altare, iar istoricii susțin că este unică în lume. Este ascunsă de privirile oamenilor și este înconjurată de o pădure, dar în urmă cu ceva ani a fost pângărită de lăcomia umană.

Încă se văd scrijeliturile vizitatorilor pe pereții săi, în ciuda încercării măicuțelor de a o menține nepângărită.
În comuna Șinca Veche se spune că activiștii de partid au folosit secera și ciocanul pentru a descoperi aurul dacic lăsat în acest templu de rugăciune.

Toți cei care au vizitat mănăstirea vorbesc despre aceasta ca fiind cea care împlinește dorințele.

Oamenii din zonă sunt convinși de puterea extraordinară care se ascunde sub piatra mănăstirii, așa că intră în mănăstire cu icoane pentru a le încărca cu energie pozitivă, după care le duc și le așează în casă. Nu pot spune decât că această mănăstire trebuie vizitată pentru a simți tot ceea ce mulți simt acolo și mă bucur că am putut să mă reculeg între pereții săi!

Mănăstirea din Județul Constanța, locul unde se petrec periodic minuni!

Despre Mănăstirea Dervent – Se spune despre Mănăstirea Dervent, că este locul în care oamenii se vindecă, iar crucile cresc din pământ.

Despre Mănăstirea Dervent – Mănăstirea Dervent este cunoscută și sub numele de Mănăstirea Crucii de leac, deoarece, se pare că Sfânta Cruce crește pe aceste meleaguri, din pământ, iar bolnavii care se roagă la paraclisul Sfintei Cruci își găsesc vindecarea.
În acest loc, vin oameni din toate colțurile țării, cu speranța că puterea vindecătoare le va alina suferința, spunându-se că mulți dintre cei care s-au rugat aici, ologi, șchiopi, surzi, muți și-au găsit vindecarea.

Mulți dintre bolnavii veniți la Mănăstirea Dervent, dorm lângă cruce și sunt unși cu untdelemn, din candele care sunt mereu aprinse.

Tot aici se găsește Izvorul Sfântului Andrei, binecunoscută ca făcător de minuni, redându-le vederea orbilor.

Despre Mănăstirea Dervent – În Mănăstirea Dervent se găsește și icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni.
Mănăstirea Dervent are patru crui sfinte, care au puteri tămăduitoare, una mare și trei mici.

Cea mare este în paraclisul bisericii, iar una mică este lângă altar, în exterior pentru animalele bolnave, celelalte două fiind găsite în pământ, pe vremea otomanilor.

În paraclisul unde se află Sfânta Cruce se face Sfântul Maslu și se citesc rugăciuni pentru bolnavi.

Mănăstirea Dervent este ortodoxă și este localizată în Galița, comuna Ostrov, județul Constanța. În apropierea acestei mănăstirii se află cetatea bizantină Păcuiul lui Soare, considerată de către mulți cercetători ca fiind vechea cetate Vicina, din care a fost adus în 1359 la Curtea de Argeș primul Mitropolit al Țării Românești, Iachint.

Dacă vă hotărâți să o vizitați, trebuie să știți că Mănăstirea Dervent oferă masă și găzduire pentru o noapte în arhondaric, fără taxe, cu condiția respectării unor reguli de bună-cuviință într-un lăcaș sfânt.

 

error: Content is protected !!