Mare e ziua de azi! Prima duminică după Rusalii, Duminica Tuturor Sfinților. Rugăciunea către toți sfinții pe care e bine să o zici azi, cu credință și bunătate, pentru binele tău și al celor dragi

Duminică, 3 iunie, este prima duminică după Rusalii. În această zi, creștinii ortodocși sărbătoresc „Duminica Tuturor Sfinților” în care se lasă sec pentru Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Pe parcursul acestui post, duminica și pe 24 iunie (Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul) este dezlegare la pește.

În această zi, sunt cinstiți toți sfinții de la începutul lumii și până astăzi, pentru a arăta sfințirea oamenilor, răspândirea Sfântului Duh.

Mulți sfinți cinstiți în prima duminică de după Rusalii ne sunt necunoscuți, pe lângă cei pe care îi cunoaștem prin canonizările oficiale.

Pentru a ne ruga tuturor în același timp, în această zi de sărbătoare creștină, putem rosti o „Rugăcine către toți Sfinții”.

O, preafericiților, plăcuților lui Dumnezeu, sfinților toți, care stați înaintea prestolului Sfintei Treimi și va bucurați de fericirea cea negrăită! Iată acum, în ziua serbării voastre cea de obște, frații voștri cei mai mici, care aducem vouă aceste cântări de laudă și prin mijlocirea voastră cerem milă și iertare de păcate de la preabunul Dumnezeu.

Că știm bine că toate câte voiți puteți cere de la Dânsul. Deci cu smerenie ne rugăm vouă ca să rugați pe Stăpânul cel milostiv să ne dea nouă duhul râvnirii voastre, spre paza sfintelor Lui porunci, ca, mergând pe urma voastră, să putem cu bună cucernicie și fără

prihană să săvârșim călătoria vieții celei pământești, învrednicindu-ne întru pocaință a ajunge la locașurile raiului cele preaslăvite și acolo împreună cu voi să preaslăvim pe Tatăl și pe Fiul și pe Duhul Sfânt, în vecii vecilor. Amin. (sursă: doxologia.ro)

Indiferent de rugăciunea rostită în această zi de sărbătoare, important este să o facem cu credință și multă bunătate pentru a începe cu dreptul un nou post.

error: Content is protected !!