Mare sarbatoare imediat dupa Schimbarea la Faţă a Domnului. Uite ce sarbatorim pe 7 august!

Uite ce mare sarbatoare este imediat dupa Schimbarea la Faţă a Domnului. Ce sarbatorim pe 7 august!

Sărbătoare importantă azi pe 7 august, a doua zi după marea sărbătoare de astăzi, Schimbarea la Faţă a Domnului.

O mare Sfântă este pomenită în fiecare an, pe data de 7 august. Aşadar, în fiecare an, pe data de 7 august, creştinii o prăznuiesc pe Sfânta Teodora de la Sihla, aceasta fiind prima româncă care a fost trecută în rândul sfinţilor.

Teodora s-a căsătorit cu Elefterie, dar după ceva timp de la căsătorie cei doi hotărăsc să intre în cinul monahal. Cea mai mare parte din viaţă şi-a petrecut singură într-un bordei părăsit, trăind ca un pustnic. După ceva timp s-a mutat din chilie în peştera de alături unde îşi dă şi sfârşitul. Sfânta Teodora a trăit în post şi în rugăciunea, iar hrana pe care o mânca era formată fie fructe din pădure, fie un fel de iederă ce creşte până azi pe stâncile Sihlei, numită “iarbă dulce” sau “macrişul Sfintei Teodora”, potrivit Creştin Ortodox.

Aşadar, dacă aveţi sărbătoriţi în familie nu ezitaţi mâine să le uraţi “La mulţi ani”. De asemenea, dacă aveţi rude plecate dintre noi şi au purtat acest nume, este bine să daţi ceva de pomană pentru sufletele lor, iar recomandat este să daţi ceva de post pentru că suntem în Postul Maicii Domnului.

Ce spune Părintele Gheorghe Calciu despre rugaciunea “Tatăl nostru”: “Ai să vezi că o mie de gânduri o să îţi treacă prin minte”

Părinte, spuneţi-ne un cuvânt despre războiul nevăzut!

Când faceţi rugăciunea sunt mii de gânduri care vă asaltează. Când stai la televizor în faţa unui film, două ceasuri nu te mişti de acolo şi mintea ta nu mai fuge. Stai acolo şi te uiţi la ce se întâmplă.

Dar încearcă să spui Tatăl nostru şi ai să vezi că o mie de gânduri o să îţi treacă prin minte. Tatăl nostru îl spui într-un minut şi-ţi trec o mie de gânduri prin minte… Zici că nu sunt gânduri păcătoase? Este adevărat, unele gânduri nu sunt păcătoase, pentru că demonul vrea să facă orice din tine, numai să nu spui rugăciunea.

În timp ce spui „pâinea noastră cea de toate zilele”, îţi vine în minte că nu ai luat pâine de la magazin, sau te întrebi cât o fi ceasul, sau dacă afară plouă, sau ninge, sau e soare. O mie de gânduri inocente, dar ele toate au rolul satanic de a te îndepărta de la atenţia rugăciunii.

Aşa că nu spuneţi: „gândurile mele au fost gânduri simple, copilăreşti”. Sunt copilăreşti, dar substratul lor este foarte adânc. Cele mai multe fapte pe care le facem noi sunt fapte rele. Mai puţine sunt cele bune, pentru că răul este foarte imaginativ. Uită-te la un om rău câte născoceşte ca să facă rău, câtă elaborare mintală iroseşte ca să-şi închipuie răul, câte mijloace are prin care face păcatul, prin care loveşte… Pe când omul bun este foarte simplu. El ştie că face binele şi îl face. Nu se omoară ca să inventeze tot felul de sisteme ascunse şi subterane.

Întoarce-te la Dumnezeu, căci Dumnezeu te aşteaptă.

error: Content is protected !!