Mergi la aceste 7 icoane mari făcătoare de minuni din Ținutul Neamțului și ți se vor rezolva toate problemele și îndeplini dorințele!

Localnicii si calugarii spun ca aerul din jurul manastirii este binecuvantat, avand o tarie si o putere miraculoase. Aici a fost construit si functioneaza unul din cele mai renumite sanatorii TBC din tara.

Maica Domnului de la Horaita, izbavitoarea de seceta

Manastirea Horaita este atestata documentar din luna iulie a anului 1428, printr-un hrisov emis de cancelaria domnitorului Alexandru cel Bun.

Patru sute de ani mai tarziu, in 1824, sfantul locas a fost inzestrat cu o icoana a Maicii Domnului, pictata si mai apoi imbracata in argint de cativa artisti pelerini veniti din Ardeal.

La doi ani dupa aceea, in timpul unei perioade de seceta, calugarii manastirii s-au trezit dimineata si au gasit icoana in poarta bisericii, avand pe ea stropi de apa. Prima minune, dintr-un lant de alte sute de minuni ulterioare, s-a savarsit, conform celor consemnate in cronicile vremii, in aceeasi zi.

Calugarii au ingenuncheat si s-au rugat la icoana, iar seara, norii s-au adunat si au izvorat ploaie binefacatoare peste pamanturile uscate de arsita. De-a lungul vremii, icoana Maicii Domnului de la Horaita a fost dusa in procesiuni prin zonele afectate de lipsa apei si, in aproape 90 la suta din cazuri, a infaptuit minunea aducerii imediate si miraculoase a ploii.

Din aceasta cauza, ea a fost denumita „izbavitoarea de seceta”, fiind considerata, ca valoare religioasa, a doua icoana aducatoare de ploaie din tara, dupa cea de la Trifesti.

La Manastirea Almas, s-au vindecat 16 bolnavi de cancer

In anul 1659, la poalele Muntilor Stanisoarei au poposit sotii Vasile si Maria Almas, ciobani fugiti din Tara Hategului din cauza unor conducatori maghiari care doreau sa-i converteasca fortat de la credinta ortodoxa la calvinism.

Cei doi soti si-au intemeiat o gospodarie pe plaiurile nemtene, apoi au ridicat un paraclis din lemn, care, de-a lungul anilor, a fost transformat in manastire. Ctitorul oficial, consemnat in cronicile anului 1821, logofatul Bals, a dorit sa pastreze ca denumire a sfantului locas numele sotilor initial intemeietori.

Manastirea Almas adaposteste o icoana a Sfintei Ana cu Prunca, realizata de autori ramasi anonimi in anul ctitoririi. Icoana si-a dovedit puterea dumnezeiasca chiar in acelasi an, cand manastirea a fost pradata de revolutionarii greci ai Eteriei, nemultumiti de faptul ca slujbele religioase tinute in sfantul locas nu se oficiau, potrivit obiceiului vremii, in limba greaca.

Istoria spune ca eteristii s-au straduit fara succes, timp de doua zile la rand, sa clinteasca din loc icoana Sfintei Ana cu Prunca, pe care doreau sa o distruga.

Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Almas a ramas pe locul ei destinat de Dumnezeu si a infaptuit, de-a lungul a aproape 200 de ani, vindecari miraculoase ale bolilor trupesti incurabile.

Cronicile manastirii consemneaza nu mai putin de 16 cazuri in care credinciosii bolnavi de cancer s-au vindecat, dupa ce s-au rugat la sfanta icoana. Calugarii mai spun ca unii dintre bolnavii vindecati recent traiesc si in ziua de azi, stand drept marturie vie si incontestabila a minunilor infaptuite asupra lor.
(Ciprian Predescu)

Mii de pelerini s-au inchinat la Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Hadambu

Inalt Preasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un numeros sobor de preoti, a savarsit ieri slujba de sfintire a Manastirii Hadambu din judetul Iasi. Peste 5.000 de pelerini veniti din toata tara au fost prezenti la slujba. Manastirea a fost construita la jumatatea secolului al XVII-lea.

In 2003 a fost lovita de un puternic incendiu si inauntru totul a ars, cu exceptia Icoanei Maicii Domnului, Facatoare de Minuni. Icoana era deja cunoscuta pentru puterile sale binefacatoare, iar parintele staret Nicodim Gheorghita spune ca, in ziua de Boboteaza din 1992, Icoana a lacrimat pentru prima oara.

De fiecare data cand se intampla minunea, pelerinii veneau cu miile. Este vorba de oameni care s-au tamaduit de boli grele sau au scapat de blesteme dupa ce s-au inchinat la icoana. Dupa slujba de sfintire, pelerinii au fost invitati la o masa mare la care sateni si calugari au pregatit mii de sarmale, vin, placinte poale-n brau si alte bucate.

Catalin Coca
Sursa: Crestinortodox.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!