Minunile Icoanei de la Mănăstirea Agapia, un loc învăluit de credință și mister

Mănăstirea Agapia se află în județul Neamț și este cunoscută și sub numele de Mănăstirea Agapia Nouă, pentru a se diferenția de Schitul Agapia Veche. În acest loc sacru unde trăiesc măicuțele există o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni.

Creștinii care se roagă la Icoana Maicii Domnului de la Agapia se luminează în credință, această icoană parcă fermecată având o putere de vindecare uluitoare. Potrivit arhimandritului Ioanichie Bălan, icoanele frumos sculptate de la Agapia, printre care și cea a Maicii Domnului, sunt „vindecătoare de boli, izgonitoare de duhuri rele, iar altele sunt aducătoare de ploi binecuvântate și protectoare ale mănăstirilor și familiilor credincioase”.

Unele dintre aceste icoane de la mănăstirea de maici au o „harismă specială”, mai spune arhimandritul Ioanichie Bălan, potrivit crestinortodox.ro. Mănăstirea Agapia este singura așezare monahală care poartă numele de „dragoste creștină”, de la 1a „agapis” (cuvânt grecesc).

Sihastria lui Agapie a luat ființă prin întemeierea unei biserici cu hramul Schimbării la Față a Domnului. Primii ctitori au fost voievozii Petru Rareș și Elena Doamna, fiind amintiți în Vechiul Pomelnic al mănăstirii.

Icoana făcătoare de minune de la Mănăstirea Agapia, în care Fecioara Maria îl ține pe Iisus în brațe, are o poveste foarte interesantă. Se spune că această icoană este una de procesiune și că ar fi rezistat veacurilor. A fost folosită la procesiunea de pe zidurile Constantinopolului, la atacul perșilor. Icoana vindecă boli, suferințe interioare, îi curăță pe oameni de gândurile rele și îi lipsește de păcatul deznădejdii.

 Rugăciunea de fiecare zi a Sfinților Stareți de la Optina

Doamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua care începe. Dă-mi să mă predau cu totul voii Tale sfinte. În fiecare ceas al acestei zile povățuiește-mă în toate și ajută-mă. Chiar dacă aș primi necazuri și nenorociri în timpul zilei, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că în toate este voia Ta cea sfântă.

În toate faptele și cuvintele mele, Tu călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neașteptate, nu mă lăsa să uit că totul vine de la Tine. Învață-mă să fiu deschis și înțelept cu toți frații mei, pe nimeni amărând, pe nimeni întristând.

Doamne, dă-mi puterea să port osteneala zilei de astăzi și toate întâmplările din vremea ei. Călăuzește-mi voia și învață-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd și să iert. Amin.

Orice problemă am avea, Sfânta Parascheva ne este mereu folositoare

Într-o noapte am visat-o pe Sfânta Parascheva ridicând capul din raclă şi spunându-mi: „Nu-ţi mai face griji, tămăduirea ta de la mine îţi va fi”. Orice problemă am avut, Sfânta Parascheva mi-a fost mereu folositoare. Când vin la sfânta raclă, mă simt datoare, că m-a ajutat de multe ori.

u 25 de ani în urmă am fost operată la un sân (de un chist). Nu am avut probleme o perioadă, dar chistul a crescut din nou ca o nucă. N -am mai mers la doctor. Am început să mănânc numai fructe, legume şi peşte, dar cu rugăciuni foarte multe în special acatistul şi paraclisul Sfintei Parascheva zilnic.

Chistul de la sân, nu a mai crescut şi n-am mai avut dureri. Într-o noapte am visat-o pe Sfânta Parascheva ridicând capul din raclă şi spunându-mi: „- Nu-ţi mai fă griji, tămăduirea ta de la mine îţi va fi”.

După un timp l-am întrebat pe părintele Valerian ce este cu acest vis. Mi-a spus să dau de pomană o candelă mare. N-am mai avut probleme cu sânul, totuşi, după ce am născut cei doi copii, am facut o mamografie zicând mereu în gând rugăciuni către Cuvioasa. Aparatul nu a arătat nimic, ticăia neobişnuit, iar doc­torul nu ştie ce s-a întâmplat, pentru că, deşi era un aparat nou, s-a defectat, eu am fost trimisă la alt doctor.

Orice problemă am avut, Sfânta Parascheva mi-a fost mereu folositoare. Când vin la sfânta raclă, mă simt datoare, că m-a ajutat de multe ori. Cred că postul şi rugăciunea ne face să fim mai apropiaţi de cele sfinte, să manifestăm zilnic credinţă şi nădejde. Şi Sfânta Teodora de la Sihla ne-a ajutat mult: de ziua ei acum patru ani am născut un băiat, Teodor-Stelian.

 

 

error: Content is protected !!